Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Panowie

Powiedzcie mi,jak u was dziala wspomaganie kierownicy?U mnie mam wrazenie ze zachowuje sie dziwnie.Np samochod na postoju,silnik pracuje,energiczne pociagniecie kola kierownicy i puszczenie jej,a kola skrecaja na max.Tak samo po tym skrecie na max,energiczne pociagniecie kola kierownicy w druga strone i puszczenie- kola skrecaja caly w druga strone.

Mam zwykla przekladnie,bez zadnych czujnikow i innych ustrojstw.Jak u was to sie przedstawia?

Ogolnie jezeli kierownica skrecamy powoli,wydaje sie dzialac ciezko.Jezeli natomiast wykonamy to o czym pisalem wczesniej idzie sama na max.

Opublikowano

A masz aktywne wspomaganie kierownicy Aktiv Lenkung ;) ??

Może masz a nie wiesz.

Działa ono inteligentnie - przy niższych prędkościach i na parkingu jest miękkie i jednym obrotem kierownicy masz na maxa skręcone koła, natomiast przy wyższych prędkościach usztywnia się, dopasowując się do stylu jazdy i prędkości :)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.