Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam taki objaw ze na zimnym silniku na biegu jalowym co jakis czas zakolysze autem na boki i w miare rozgrzewania sie silnika ustaje ten objaw,

podczas jazdy to niewystepuje

poduchy pod silnikiem wymienione,

czy to moze byc kolo pasowe, sprzeglo badz padajaca dwumasa?

wczesniej tego nie mialam dopiero od jakiegos czasu

Opublikowano

Dwumas wibruje na połsprzęgle, kolo pasowe zimne wydaje dzwięki pukania mloteczkiem o metal...

Zacznij od diagnostyki silnika.

Opublikowano
Dwumas wibruje na połsprzęgle, kolo pasowe zimne wydaje dzwięki pukania mloteczkiem o metal...

Zacznij od diagnostyki silnika.

wlasnie co jakis czas podlaczam pod kompa, zero bledow, wtryski ok, ogolnie wszystko ok, silnik nie wydaje dziwnych dzwiekow, nie ma wibracji

dlatego tak myslalem ze to moze cos z tych rzeczy, a co do kola pasowego to mam takie cichutkie pukniecie ale nierownomierne i nie zawsze jest,

i czy jak sie silnik nagrzeje to to takie pukanie ustaje czy ona jest caly czas jak cos z tym kolem pasowym jest nie tak?

a jakie skutku uboczne jazdy z takim kolem?

Opublikowano

Ubocznym skutkiem jazdy z uszkodzonym kołem może być np spadniecie paska wielorowkowego i utrata wspomagania w momencie kiedy będziesz go potrzebowal.

To koło to rodzaj gumowego amortyzatora. Bez problemu powinieneś organoleptycznie zauważyć jego uszkodzenie.

Opublikowano
Ubocznym skutkiem jazdy z uszkodzonym kołem może być np spadniecie paska wielorowkowego i utrata wspomagania w momencie kiedy będziesz go potrzebowal.

To koło to rodzaj gumowego amortyzatora. Bez problemu powinieneś organoleptycznie zauważyć jego uszkodzenie.

kolo pasowe rowno sie obraca a organoleptycznie wyglada na dobre,

to pukniecie sprawdzilem jeszcze raz i to jest bardziej takie cykniecie jakby sie jakis elektrozawor wlaczal,

nie moge zlokalizowac z ktorej strony to jest :duh:

wczesniej mialem objaw buczenia ze niby pompa wspomagania, wymienilem ( koszt 2tys zl :mad2: )wszystko gralo jak bylo cieplo a dzisiaj

temp. spadla do 3stop i buczenie znowu jest a wystepuje to jak sie puszcza noge z gazu i jak oborty spadna do okolo 1000 to juz cisza

jakub masz jakis pomysl na te dolegliwosci?