Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj nalałem 40l benzyny ( w samochodzie było jeszcze około 15l )

Przy próbie uruchomienia auta silnik nie zaskoczył, tzn. zapala się ale od razu gaśnie. Przy około 4 próbie pojawiła się kontrolka auta z podnośnikiem.

Wchodząc do systemu Check-Control miałem napis; 'fuel pump malfunction '. - czytając tematy z USA problem ten występuje w bmw 335i

Ponownie próbując uruchomić auto po 10 minutach nie było już tej kontrolki a pojawiła się z żółtym akumulatorem.

Aktualnie ładuję akumulator ( auto nie było użytkowane w zimie i podczas niej AQ padł mi raz. Naładowałem go i do tej pory wszystko było ok. Od zimy zrobiłem 500km )

Problem usunięty ;)

Do zamknięcia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A może byś się podzielił informacją co było przyczyną ?? Nowi chcą wszystko wiedzieć od razu ale w drugą stronę to już nie bardzo...
Krzysztof
Opublikowano
Naładowałem go i do tej pory wszystko było ok.

Chyba AKU byl winny z tego co widze.

Pozdr

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano

Winny był system Tytan DS.

Poprzepalało się coś w pilocie i wykrywał mnie jakbym nie był właścicielem. Auto od razu gasło.

Pomogło odłączenie tytana, błędy z tym podnośnikiem musiało wywalić przez to urządzenie.

5 minut elektryka i auto działa bez zarzutu.