Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem polega na tym ze czasami zapala się kontrolka zużytych klocków hamulcowych.

Wiem ze czujniki powinny być dwa - jeden z przodu z lewej strony a drugi z tyłu z prawej strony (oczywiście z tyłu tarcze).

Chciałem założyć nowe czujniki i z przodu nie było problemu bo przewodzik wystawał koło amortyzatora wiec go podłączyłem i wydaje mi sie ze jest git.

Problem pojawia się z tyłu bo ktoś obciął przewodzik w nie znanym mi miejscu.

Moje pytanie jest takie: którędy biegnie ten kabelek, ewentualnie gdzie jest jego początek (wychodzi z jakiejś wiązki?)

Pozdrawiam

Opublikowano
Czujnik idzie od klocka w podłogę (gumowa uszczelka pod kanapą z tyłu) a tam w wiązkę przewodów instalacji elektr. dalej to już podłogą pewnie do samego modułu.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Czujnik na przewód ok 0,5 m ktory jest zakończony wtyczka.jak masz abs to idź po jego kablu i dojdziesz do takiej jakby puszki w której jest gniazdabs i czujnik klocków.
Opublikowano
Rozumiem że nie ma nawet wtyczki na tylnej belce ?

Ma na belce obudowę gdzie jest wtyczka od czujnika klocków i ABS-u, jednak kolega nie wie gdzie może być przecięty, spotkałem się z sytuacja gdzie czujnika nie było, kable w kabinie były skręcone ze sobą i połączone z masą - kontrolka się nie paliła a klocków już nie było prawie.

http://img29.imageshack.us/img29/8068/1001614800x600.th.jpg

tel. 514.99.46.99