Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie otóż zalozylem prawie nowe opony nexen n3000 215 50 17 i jakos lekko zaczelo mi bic przy 100km/h i teraz nie wiem czy to wina opon czy moze rozmiar nie ten? dodam ze przed nimi mialem zimowki 205/50 i bylo wporzadku zero czucia na kierownicy ...

Czy wymienic wszystkie 4 opony na inne?

Moze wymienic tylko przednie ??

Czy mozna ewentualnie wstawic do przodu o nizszym profilu 45 a z tyłu zostawic te ktore mam?

Opublikowano
A jesteś pewien że koła sa dobrze wyważone? a może opona jest gdzieś wybulona ? albo wy ząbkowana ???
Opublikowano
u mnie zalożyłem 205/55/16 i zauważyłem ze przy 70-80 bije na kierownicy poniżęj i powyżej tej prędkośći jest jak najbardziej okk nawet przy 180... opony wyważone wiec obstawiam na tuleje wahacza :cool2:
Opublikowano
u mnie zalożyłem 205/55/16 i zauważyłem ze przy 70-80 bije na kierownicy poniżęj i powyżej tej prędkośći jest jak najbardziej okk nawet przy 180... opony wyważone wiec obstawiam na tuleje wahacza :cool2:

nie ma takiej mocy ze to tuleje poniewaz sa nowe... pozatym w zimowkach nic nie bylo czuc ...

te ktore załozylem tez wsumie maja moze 1000km przejechane ...kurcze nie wiem co robic dzis przeloze z przodu na tyl i zobacze co jest 5 :) a nie sadzicie ze moze przez ten rozmiar poniewaz nie bylo takiej konfiguracji opon w tabelce na slupku ??

Opublikowano
Ja do e39 całkiem poleciałem w kulki bo założyłem na przód 235/50/18 a na tył 255/45/18 i nic sie nie działa po za tym że licznik oszukiwał. Obstawiał bym że opona jest uszkodzona, albo felga krzywa.Ja w e46 teraz mam 225/45/17 i lepiej sie jezdzi niż na 15 zimowych;)
Opublikowano
Ja do e39 całkiem poleciałem w kulki bo założyłem na przód 235/50/18 a na tył 255/45/18 i nic sie nie działa po za tym że licznik oszukiwał. Obstawiał bym że opona jest uszkodzona, albo felga krzywa.Ja w e46 teraz mam 225/45/17 i lepiej sie jezdzi niż na 15 zimowych;)

no własnie dziwnie sie zachowuja własnie przłozylem z przodu na tyl i tak samo jest 100km/h i trzepie lekko kierownica...moze kupie tylko dwie przednie bo wsumie szkoda 4 sprzedawac...