Skocz do zawartości

330d - Pomocy, auto padło w trasie... LEGNICA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jestem w Legnicy. Wywaliło mi śrubę odpowietrzającą z węża układu chłodzenia w e46 330d.. Jechałem do Gdańska.. jeśli któryś z klubowiczów jest z Legnicy i mógłby poratować takim śrubunkiem byłbym wdzięczny.. jutro rano muszę wyjechać na północ..

Proszę o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym raczej skupił się na powodzie wystrzału tej śruby. skoro wystrzeliła to powstało w układzie zbyt wysokie ciśniene. Po to też jest korek na chłodnicy aby puszczał ciśnienie. Może okazać się, ze jak "załatasz" dziś drobną usterkę to jutro będziesz pytał o silnik.
Opublikowano
Było za mało cieczy w układzie chłodzącym, bo mam delikatny wyciek na złączu krućca pod kolektorem ssącym na oringu.. dlatego strzeliło.. a że jestem po długiej trasie (Gdańsk, Katowice, Zgorzelec, Legnica) i korzystałem z pięknej A4, spóźniłem się z dolaniem płynu. :( kontrolka nic nie wskazywała, ale ciśnienie i tak było za duże... Ale dzięki za troskę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla mnie to wciąż podejrzana sprawa. Mało cieczy = przegrzanie silnika. Wskazówka temp. powinna przekroczyć połowę skali, zapala się czerwona kontrolka. U Ciebie nic nie było ??