Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakie zabiegi techniczne powonieniem zrobić w moim świeżo kupionym samochodzie? Moja trójeczka ma najechane 140k. Wszystko z nią na oko jest ok. Według danych serwisowych olej i filtry miała zmieniane dosłownie przed chwilą. Rozrządu się nie zmienia. Klima już jest zrobiona. Sprawdziłem i wyważyłem koła. Zaraz będę zmieniał klocki i zażyczę sobie konserwacji układu hamulcowego. Czy powinienem zrobić coś jeszcze? Myślałem o wybraniu się do ASO na jakiś przegląd generalny tak żeby oszacować ryzyko czy coś może mi sprawić problem/niespodziankę w najbliższej przyszłości. Jak konkretnie pytać się o taką usługę żeby nie skończyło się tylko na wpięciu pod komputer i odczytaniu ewentualnych błędów oraz żeby nie była to jakaś zwykła 5min kontrola techniczna auta?

Opublikowano

Błędy to mozesz w kazdym warsztacie sprawdzic bo w aso to naprawde grubo liczą,

ich kontrola np przed zakupem kosztuje 520zł brutto i obejmuje: błędy komputera, ogólne oględziny auta i badanie miernikiem lakieru.

Jak niedługo kończą się badania techniczne to możesz je zrobić, jak wszystkie wahacze i amortyzatory są dobre to

Sprawdzić jeszcze możesz geometrię to będziesz o opony spokojny