Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem niedawno nabyłem e34 w 2,5 TD 1994 i pojawił się problem z paliwem mianowicie cały czas kapie ono z pompy, umyłem pompę środkiem do mycia silników, wycieku nie widać z wierzchu a kapie paliwo pod pompą nie muszę chyba dodawać że jeździć tym się nie da bo z nawiewu wali świeży powiew diesla a i spalanie nie małe. Kapie dokładnie z najniższego miejsca pod pompą czyli spod tego garbu od czujnika. Okazało się że jedna śruba trzymająca czujnik wypadła a druga była luźna, wyjąłem go zmieniłem oring dokręciłem ale jak paliwo leciało tak leci. Czy może mi ktoś podpowiedzieć co może przeciekać z tyłu pompy?

Gdzie w mazowieckim w okolicy warszawy jest warsztat który mi to uszczelni i przejrzy pompę? Bo nieraz też lekko bujają się obroty na postoju ale to chyba najmniejszy problem w tym momencie.

Opublikowano
Witam problem dwie strony temu był poruszany pokukaj po stronach polecane warsztaty .Przerabiałem to 3 tygodnie temu ja naprawiałem w Wożnikach i jestem bardzo zadowolony . Pozdrawiam
Opublikowano
Dzwoniłem do speca w wawie na ul garażowej 4 , dobrze ze zadzwoniłem ja nie ojciec bo by zawalu dostał, samochód za 4 kafle a samo uszczelnienie pompy 600, okazyjnie naprawa nastawnika bez części zamiennych 1400, a wersja full czyli podstawiasz auto i odbierasz za pare dni naprawione 400zł dopłaty za montaż i demontaż. Wyciek znaleziony wspólnie z mechaniorem z 30 letnim stażem-cieknie a w zasadzie ciekło z głowiczki tej dolnej co z niej rurki wychodzą nie wiem jak się to nazywa w każdym razie zostało to już uszczelnione przy okazji profilaktycznie nastawnik też się uszczelniło, pompa już jest na miejscu silnik gada, nastawnik ustawiony ręcznie bez kompa podobnie jak i zapłon/kąt wtrysku. Silnik pracuje równo, momentalnie się odpowietrzył pali od strzału. Pozdrawiam wszystkich.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
w dniu wczorajszym tj. 03,04,2011 bunia zrobiła trasę 780km do gdańska i z powrotem bez najmniejszego zająknięcia, spalanie jakie było takie jest.