Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiatam mam problem z drzwiami w mojej bmw mam centralny zamek gdy zamykam drzwi to wszystkie 3 sie zamykaja i otwieraja tylko przednie prawe nie reaguja myslalem ze to silniczek ale z prawej tez moge zamknac wszystkie trzy a te nie reaguja co to moze byc prosze o pomoc :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
"PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK"
Opublikowano
wie ktos jak wymontowac zamek z drzwi>>>>??? odkrecilem trzy sruby tylko nie wiem jak go wyciagnac wyglada tak jak by go cos trzymalo prosze o rade
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Kolego trzyma Ci prowadnica szyby - zeby ją odkręcić musisz od dołu wyjąć z tej prowadnicy ten materiałowy wkład i tam bedzie 1 srubka torx ją odkręcasz - prowadnice unosisz 2 cm w górę i cała wyjdzie potem zamek - ale napisz kolego co było przyczyną takiego stanu rzeczy jak opisujesz w problemi bo mam to samo - wyjąłem wszystko i rozebrałem ten siłownik - niby działa ale raz chodzi poprawnie a raz źle- napisz czy wymieniałem sam siłownik czy może coś innego stwierdziłeś lub ktoś Ci stiwerdził - u mnie jest tak ze jezeli kluczem działąm w prawych drzwiach - wszystko chodzi natomiast jezeli w drzwich kierowcy to wszystkie 3 drzwi działąją oprócz tych prawych
Opublikowano
ja to mam wieksze cuda. po wymianie drzwi kiedy przekreca kluczyk w zamku, to wszystkie zamki sie otwieraja i po ulamku sekudny zamykaja. kiedy otwieram po raz drugi, to juz jest normalnie. tak jest zawsze :) jakos specjalnie mi to nie przeszkadza, ale cala sprawa jest zagadkowa.
Opublikowano
ja to mam wieksze cuda. po wymianie drzwi kiedy przekreca kluczyk w zamku, to wszystkie zamki sie otwieraja i po ulamku sekudny zamykaja. kiedy otwieram po raz drugi, to juz jest normalnie. tak jest zawsze :) jakos specjalnie mi to nie przeszkadza, ale cala sprawa jest zagadkowa.

Przy otwieraniu od strony pasażera też jest taki efekt?

Opublikowano
Kolego trzyma Ci prowadnica szyby - zeby ją odkręcić musisz od dołu wyjąć z tej prowadnicy ten materiałowy wkład i tam bedzie 1 srubka torx ją odkręcasz - prowadnice unosisz 2 cm w górę i cała wyjdzie potem zamek - ale napisz kolego co było przyczyną takiego stanu rzeczy jak opisujesz w problemi bo mam to samo - wyjąłem wszystko i rozebrałem ten siłownik - niby działa ale raz chodzi poprawnie a raz źle- napisz czy wymieniałem sam siłownik czy może coś innego stwierdziłeś lub ktoś Ci stiwerdził - u mnie jest tak ze jezeli kluczem działąm w prawych drzwiach - wszystko chodzi natomiast jezeli w drzwich kierowcy to wszystkie 3 drzwi działąją oprócz tych prawych

witam kolego ! moj problem z prawymi drzwiami zaczal sie wtedy gdy padł mi akumulator i musialem otworzyc dzrzwi recznie czyli od strony pasazera wlozylem kluczyk podniosłem klamke i przekrecilem kluczyk i od tej pory drzwi mi sie nie zamykaly te prawe od pasazera a reszta bez zarzutu .wyciagnelem silownik ale okazalo sie ze jest dobry . po dlugich męczarniach okazalo sie ze trzeba ten zamek odblokowac po tym jak go otworzylem mechanicznie . tak moj problem sie rozwiazal teraz zamyka juz na wszystkie cztery i jest ok

ja na twoim miejscu dal bym nowy silownik moze czasami juz byc wyrobiony i raz lapie a raz nie a ten sztywt chowa sie czy wogole go nie sciaga w dół

Opublikowano
KOlego co to znaczy odblokować??? ja siłownik wyjąłem i wiem ze ten jezyczek z zamka w nim jest poprawnie - zamek jest jak najbardziej w porządku więc złożyłem to do kupy i po chodziło kilka razy jak otwierałem i zamykałem z drzwi kierowcy - natomiast popieprzyło się jak przekręciłem kluczykiem w zamku pasażera - tzn od tego czasu z zamka pasazera jak otwieram lub zamykam to wszystkie są ok ale z zamka kierowcy jak nim otwieram lub zamykam działają wszystkie drzwi oprócz tych o d pasażera.
Opublikowano

Przy otwieraniu od strony pasażera też jest taki efekt?

tak. z bagaznika jest to samo.

Opublikowano
KOlego co to znaczy odblokować??? ja siłownik wyjąłem i wiem ze ten jezyczek z zamka w nim jest poprawnie - zamek jest jak najbardziej w porządku więc złożyłem to do kupy i po chodziło kilka razy jak otwierałem i zamykałem z drzwi kierowcy - natomiast popieprzyło się jak przekręciłem kluczykiem w zamku pasażera - tzn od tego czasu z zamka pasazera jak otwieram lub zamykam to wszystkie są ok ale z zamka kierowcy jak nim otwieram lub zamykam działają wszystkie drzwi oprócz tych o d pasażera.

sprobuj podniesc klamkei przekrecic kluczykiem w prawo w lewo ale odłacz akumulator :arrow: i wtedy zobaczysz więcej pomysłow nie mam.moj kolega w 535 mial podobny problem ze raz zamyklo raz nie. pojechał na szrot i za 50 zl zamek z silownikiem wyrwal wymienił i wszystko jest ok