Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich uzytkowników jestem tutaj nowy potrzebuje pomocy przy mojej nie dawnym zakupionej BMW E34 520. Jest to moje pierwsze BMW. Auto stało przez jakies 3 lata nie jedzące poprzedni włascicel wyjechał z kraju objawy tego stało sie nie sprawny nawiew (dmuchawa) a druGIE nie sprawne wycieraczki...

1. Dmuchawa: zaczołem szuka przyczyny co sie moze sta czytając forum BMW zaczołem sprawdzac wentyalotr okazało się ze sprawny. Wyciągnołem nie jakies urządzenie odpowiedzialne za predkośc wentyalotra to jakis tam rezystor co znajduje się z prawej strony, okazuje się ze jest sprawny, dalsze poszuania zatrzymały się na poteciometrze po właczeniu 2 biegu pokazuje mi miernik ze na 1 i 2 biegu jest przejscie po włoaczeniu 3 tez ale tak samo na 1, 2, 3 tez przewodzi czy tak powino byc czy po właczeniu 3 biegu na 1 i 2 biegu nie powino bys zadnego przejscia. Teraz stanołem w marwtym punkcje i nie wiem za co sie za brac gdzie szukac moze jakies podpwoiedz prosze o jakos pomoc tel. moze o jakis kontakt zadzwonie moze ktos mi cos doradzi.Moze gdzie są przekaźniki albo ktory jest za to odpowiedzialny tez zaczołem zaglądac pod kanape tez znalazłem jakies przekażnikinie wiem za co sie teraz zabrac. Zapomniałem dodac ze dmuchawa NIE DZIAŁA NA ZADNYM BIEGU

2. Silnik wyceraczek: Sprawdziłem silnik sprawny pająk tez wygloda na tez całkiem solidny. Po myciu karcherem samochodu na wlacznym silniku wycieraczki załaczył sie silnik wycieraczek po wyłaczeniu juz się nie włączył prosze teaz o jakos pomoc. tez nie wiadomo gdzie szukac. Wyciągnołem silnik wyceraczek i znalazłem jakies dwa przewody nigdzie nie podpiete. A czy cos ma wspolnego silnik z silnikiem do spryskiwaczy bo jak naciskam to silnik pracuje od pomki płynu spryskiwacza. a czy tez jest powiazany z silnikiem wyceraczek ze powinien sie załaczyc

Opublikowano

Prędkość wycieraczek w czasie jazdy jest dodatkowo regulowana prędkością poruszania się samochodu. Jeśli wbijesz np. i bieg wycieraczek to w czasie jazdy będą pracować np. co 3 sek. Gdy staniesz to przerwa może być np. 10 sek.

Sprawdź na początek bezpieczniki dla obu problemów.