Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy u Kogoś z Was występuje "tyrkotanie" przy wyłączaniu zapłonu? Wszystko byłoby OK gdyby nie fakt, że to tyrkotanie występuje również przy zdjęciu nogi z gazu w trakcie jazdy /niezależnie od biegu, na luzie też/ w okolicach 2tys. Słychać to tylko w czasie jazdy lub na postoju przy wyłączaniu zapłonu na zgaszonym silniku.

Nie słychać tego dźwięku pod maską, jedynie w kabinie.

Macie jakieś sugestie, pomysły?

Dzięki

arcisz

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano
Mam to samo. Irytujące niemiłosiernie. Dźwięk, terkot świergot - hr wie - dochodzi z nawiewów oraz z okolic schowka. Szukałem ale nie znalazłem. Ja jak dodaje gazu podczas jazdy to mam oraz jak puszczam nogę z gazu. Dise wykluczyłem. Całe auto bezszelestne a pozostaje tylko ten dźwięk - no ile można pogłaszać radio?? Miał to ktoś i sobie poradził??
Opublikowano
Witam,

Czy u Kogoś z Was występuje "tyrkotanie" przy wyłączaniu zapłonu? Wszystko byłoby OK gdyby nie fakt, że to tyrkotanie występuje również przy zdjęciu nogi z gazu w trakcie jazdy /niezależnie od biegu, na luzie też/ w okolicach 2tys. Słychać to tylko w czasie jazdy lub na postoju przy wyłączaniu zapłonu na zgaszonym silniku.

Nie słychać tego dźwięku pod maską, jedynie w kabinie.

Macie jakieś sugestie, pomysły?

Dzięki

arcisz

ja mam cos podobnego ale tylko jak zalaczam xenony natomiast jak naciskam hamulec to przestaje ... znalazlem w bagazniku taka kostke kotra za to odpowiada sa do niej podałaczone trzy kabelki...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę odkopię ale co tam... :)

Chyba zlokalizowałem przez przypadek - mam wrażenie, ze to wskazówka od chwilowego spalania tak tyrkocze na zegarach :shock:

Bo to idealnie zgrywa się z dźwiękiem o który mi chodzi

pozdr.

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.