Skocz do zawartości

E36 320 M52 - BRAK MOCY NA ZIMNYM SILNIKU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od jakiegoś czasu mam problem z moja bunią a mianowicie na zimnym silniku w ogóle nie chce jechać, jest strasznie przymulona, jest wrażenie jak by mnie ktoś za hak trzymał, jak tylko się silnik zagrzeje to prawie wszystko wraca do normy, lub jak tylko się przełączy na gaz. Dodam że niedawno byłem na komputerze i wyskoczyło parę błędów ale wszystko mi skasowali, nic poważnego nie pokazał komp.dwa tyg temu wymieniłem filtr paliwa i sprawdzałem ciśnienie na cylindrach i było na wszystkich po 13. Bardzo proszę o radę bo mnie naprawdę to dręczy. z góry dzięki i pozdro

Opublikowano
Błąd silnika był 1 - przepływka, skasował go i póżniej już nic nie pokazywało. Jeśli chodzi o spalanie to głównie jeżdzę na gazie i większej różnicy nie zaauważyłem.
Opublikowano
Kolego ostatnio pisałem też podobną sytuację. U mnie na zimnym dostawał kangura i nie dało się jeździć bo to mul to kangur. Na kompie błędy standardowe po jeździe na gazie - wtryski,sonda,przepływka. Po wykasowaniu nie wracały. Winne były upieczone kabelki od grzałki sondy - błędu nie pokazywało. Dopiero zaczynał normalnie jeździć po zagrzaniu. Więc radze sprawdź kable na sondzie wizualnie i zobzc czy się grzeje po przekręceniu kluczyka, bo też to czuć ręką czy się robi ciepła.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Niestety mam podobny problem i nie moge dojść o co w tym chodzi ;-/ może Tobie się uda:) :D
Opublikowano
Kolego ostatnio pisałem też podobną sytuację. U mnie na zimnym dostawał kangura i nie dało się jeździć bo to mul to kangur. Na kompie błędy standardowe po jeździe na gazie - wtryski,sonda,przepływka. Po wykasowaniu nie wracały. Winne były upieczone kabelki od grzałki sondy - błędu nie pokazywało. Dopiero zaczynał normalnie jeździć po zagrzaniu. Więc radze sprawdź kable na sondzie wizualnie i zobzc czy się grzeje po przekręceniu kluczyka, bo też to czuć ręką czy się robi ciepła.

Dzięki za odpowiedz i mam nadzieję ze uda mi się ta przyczynę zlokalizować. Jak tylko sprawdzę to napisze.