Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pojawił mi się w listopadzie taki komunikat na kompie

"Warning! Use this system only when traffic conditions permit.Safe vehicle operation is the driver's responsibility.

For further detalis see owner's manual.

Accept"

I tak akceptuję i jeżdzę ale co on oznacza , o jaki system ochodzi i gdzie mam manualnie to sprawdzić ?

Miał ktoś coś takiego i wie jak to zjeść i co z tym zrobić?

Opublikowano

z warunków które są opisane w komunikacie wynika, że moze chodzi o jakiś tempomat aktywny czy coś podobnego?

Owner's manual to instrukcja obsługi

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Witam, nic nie aktywowałem online, tempomat jest wyłączony , po włączeniu chodzi normalnie przyśpiesza zwalnia utrzymuje stała prędkość , nie wiem o co chodzi?
Opublikowano
Kolego nie wyłączyłeś czasami jakiegoś systemu od trakcji lub coś podobnego. Komunikat który się wyświetla mówi, że możesz wykorzystywać ten system tylko wtegy gdy warunki drogowe na to pozwalają i że kierowca odpowiada za prowadzenie pojazdu a oszczegułach poczytaj w instrukcji obsługi pojazdu. A oprócz komunikatu wyświetla się jakiś znaczek :?:
Opublikowano
Witam, instrukcji nie mam więc nie poczytam, co to może być za komunikat, sprawdziłem w I'drive wszystko co można ustawić w sensie włącz/wyłącz i nie wiem co mogę jeszcze zrobić, włączałem i wyłączałem DTC ale on się mimo wyłączenia i tak włancza sam po 40 km/h (napęd 4x4). Powiem , że jestem głupi :evil: na ten komunikat i nie mam racjonalnego wytłumaczenia o co mu chodzi?
Opublikowano
Witam, nie jeżdzę z wyłączonym DTC ale mam przycisk którym się włanczay i wyłancza, za instrukcję dziekuję zarestrowałem się , teraz czekanie na nią. Ma ktoś jeszcze pomysły na ten komunikat?
Opublikowano
Witam, nie jeżdzę z wyłączonym DTC ale mam przycisk którym się włanczay i wyłancza, za instrukcję dziekuję zarestrowałem się , teraz czekanie na nią. Ma ktoś jeszcze pomysły na ten komunikat?

Czy oprócz komunikatu pisemnego jest jeszcze jakaś ikona (znaczek)? Wyświetla się coś?

Opublikowano
Witam, ten komunikat pojawia się jak zapalę samochód nie ma dodatkowych znaczków oprócz dzwięku i "accept" i po paru sekundach znika sam lub jak go zatwierdzę.
Opublikowano
Witam pojawił mi się w listopadzie taki komunikat na kompie

"Warning! Use this system only when traffic conditions permit.Safe vehicle operation is the driver's responsibility.

For further detalis see owner's manual.

Accept"

I tak akceptuję i jeżdzę ale co on oznacza , o jaki system ochodzi i gdzie mam manualnie to sprawdzić ?

Miał ktoś coś takiego i wie jak to zjeść i co z tym zrobić?

To proste - zdaje się że masz nową mapę do nawigacji (2011). Ten komunikat pojawia się właśnie z tą wersją, według nowych przepisów amerykańskich i europejskich tak musi być abyś nie rościł żadnych pretensji kiedy nawigacja wyprowadzi np. do jeziora... Czyli ograniczone zaufanie plus Twoja wyłącznie odpowiedzialność i dostosowanie się do warunków ruchu drogowego. Akceptujesz ?

Opublikowano

To proste - zdaje się że masz nową mapę do nawigacji (2011). Ten komunikat pojawia się właśnie z tą wersją, według nowych przepisów amerykańskich i europejskich tak musi być abyś nie rościł żadnych pretensji kiedy nawigacja wyprowadzi np. do jeziora... Czyli ograniczone zaufanie plus Twoja wyłącznie odpowiedzialność i dostosowanie się do warunków ruchu drogowego. Akceptujesz ?

To ciekawe co kolega macznik pisze bo o tym nie słyszałem. Więc jeśli oprócz komunikatu nic więcej się nie wyświetla tylko jest możliwość akceptacji to pewnie tak jest jak kolega napisał. Najlepiej wyjmij płytkę od navi i sprawdź. Jeśli komunikat się nie pojawi to wszystko jasne :cool2: .