Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , gdzie i fachowo wymienić silnik i oczywiście ile to moze kosztować . Może możecie kogos polecic nie musi to być w moim miescie .
Opublikowano
moge polecic kolesia moj znajomy zajmuje sie rozbiura bmw ale ma tez warsztat nr podam ci na pw to sie dogadacie

ok to dawaj

Opublikowano
Naprawdę nikt nie ma nikogo, kto może zająć się fachowo taki tematem? i le to może kosztować ? .Nikt nigdy tego nie robił ? No koleżanki i koledzy pomóżcie w nieszczęściu .
Opublikowano
Raczej na taki sam, żeby nie było problemów ,a silnik dopiero coś namierzam . Szukam silnika który jest jeszcze w samochodzie ,aby można go było sprawdzić
Opublikowano
goły silnik V8 pewnie ok. 1500zł + wstawienie go w miejsce starego ok. 700zl. Silnik można przetestować jeszcze w aucie. z tym że jestem z Wielkopolski ;)
Opublikowano
Robota , jesli to robi ktoś kto się zna to rozsądna cena .silnik już trochę gorzej, biorąc pod uwagę to -http://moto.allegro.pl/silnik-v8-3-0-bmw-e38-cena-do-neg-i1495807110.html
Opublikowano
robi to ktoś kto się BARDZO zna, robił już baardzoo dużo SWAPów :)
Opublikowano
robi to ktoś kto się BARDZO zna, robił już baardzoo dużo SWAPów :)
To podaj nr do tego kolegi , a ja sobie z nim pogadam
Opublikowano
Jeszcze jeodno pytanie . Do ktorego roku wzwyż pasuje silnik do mojego samochodu bez większych przeróbek .Chodzi mi o v8 -3 lub 4
Opublikowano
Jeszcze jeodno pytanie . Do ktorego roku wzwyż pasuje silnik do mojego samochodu bez większych przeróbek .Chodzi mi o v8 -3 lub 4

Chodzi mi o to , czy silnik np z 96 3.0 v8 z e38 lub e34 bedzie pasował do mojego nadwozia ? jak sprawdzić cisnienie z wyjetego silnika ?

Opublikowano
Hej, dokręcasz rozrusznik i normalnie sprawdzasz, tak samo jak w aucie, tylko od razu masz z głowy układ zasilania paliwa, nie musisz go wyłączać. Podobnie z układem zapłonowym, jest nieaktywny bez kompa w M60.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
A co z pytaniem o rocznik silnika jaki pasuje do e32 . Wiem, że ten sam silnik wkładano do e38
Opublikowano
Hej, dokręcasz rozrusznik i normalnie sprawdzasz, tak samo jak w aucie, tylko od razu masz z głowy układ zasilania paliwa, nie musisz go wyłączać. Podobnie z układem zapłonowym, jest nieaktywny bez kompa w M60.

A co z pytaniem o rocznik silnika jaki pasuje do e32

Opublikowano
Hej, ja nie wiem czy silnik z e38 będzie pasował do e32. Jednakże podejrzewam, że tak, tymniemniej mógby się wypowiedzieć ktoś kto się z tematem spotkał.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

601654091 to jest nr. do kolegi z Piły, który naprawia E32/38 i sprzedaje części do tych modeli. Przedzwoń i pogadaj z nim ma chłopak pojęcie. Powiedz ze oglądasz jego silnik na allegro i zastanawiasz się czy z E38 do E32 będzie pasował.

Link do jego ogłoszenia: http://moto.allegro.pl/silnik-bmw-m60-4-0-v8-bmw-e34-e32-e38-swap-i1531752075.html

Napewno cena do negocjacji, M60 3.0 będzie napewno dużo tańszy. Złomów on nie sprzedaje więc jak ktoś chce za 1000zł kupić zdrowe M60 to chyba za dużo napalił się zioła :D

Opublikowano
na dzis i jak wiem to 4.0 4.2 v8 i 5.0 v 12 fabrycznych te z !!!e32 do e38 i jeszcze byly 2.8 z nowszych e 34 do e38 czy moze sie pogubilem??? co?