Skocz do zawartości

NIE ODPALI !!!!!!!!!!! BMW E34 525 TDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wczoraj rano odpaliłem auto bez problemu pojezdziłem załatwiłem sprawy i zostawiłem pod domem umyłem go i po 3 godzinach gdy chciałem pojechać nie odpalił to jest cos niesamowitego i doszedłem sam ze paliwo dochodzi do pompy wtryskowej ale nie dochodzi do wtrysków no i nie wiem co to moze byc prosze o pomoc bo w tym Jaśle nie ma mechaników a i wydaje mi sie ze to napewno nie jest rzecz mechaniczna tylko elektryczna poniewaz auto chodziło dobrze obroty nie falowały no wszystko było git mechanika psuje sie stopniowo a elektryka nagle takie mam myslenie pomocy
Opublikowano
i domyślam sie ze to jakis elektro zawór nawet nie wiem jak wygląda lub przekaźnik nie wiem który albo czujnik polozenia wału to juz prawie wiem gdzie sie znajduje aaaa i jeszcze pytanie czy to cos pokaże jak pojade na komp co jest nie tak
Opublikowano
a ze jestem tu pierwszy raz to sobie pozwole cos napisać moje bmw ma przebieg 9 000 000 km więc sporo załuje ze go kupiłem ale to dlatego ze TDS to jest auto bardzo kosztowne i nie na nasze paliwa niestety i nie opłaca sie jezdzic tym tds moge dac przykład ze owiele lepiej kupic 520 e34 niz tds bo jest tańszy w eksploatacji a nawet jesli to na bezynie tyle samo spali co tds ropy czyli ok 10 L a ze ceny paliwa i ropy są podobne lepiej benzyną jezdzić a eksploatacja tds jest juz przegieńciem poniewaz turbo siada wtryski pompa wtryskowa z tą temperaturą same problemy pali nie pali w zimie problemy same tds najgorszy silnik z stajni bmw koszta i nic więcej aaaa i na taki silnik to powino rwać asfalt poraszka i to spalanie . Tyle pali a jak jedzie i to 2.5 to nie mało a 2.0 w bezynie to juz jest frajda niedawno sie przekonałem jezdziłem mocnejszymi ale daje porównanie ceny spalania i kosztów i problmów ci co jezdżą tdsami niech sie zastanowią ile kasy wsypali w te auta żal
Opublikowano

TDS jest znakomitą konstrukcją. Twoja skrajnie chaotyczne i w znaczącym stopniu pozbawione sensu, niczym nie poparte żale z pewnością tego nie zmienią. Co Ty możesz wiedzieć o tym, czym się opłaca jeździć, a czym nie, skoro z matematyką masz na bakier w stopniu na tyle wysokim, że nie odróżniasz milionów od tysięcy .. :mad2:

wiele egzemplarzy BMW z silnikiem TDS są w takim stanie w jakim są tylko ze względu na podejście ich właścicieli, właściwie sposób eksploatacji.. "słynne lać (WAŻNE - co popadnie!) i jeździć" .. dobrej jakości paliwa są i w kraju.. ale nie na tesco i nie na auchan.. długo by pisać.. podsumowując, chodzi mi tylko o to, że gdyby "wielcy zawiedzeni" awaryjnością czy ekonomiką TDS-a jak Ty stosowali się choć w dziesiątej częsci do zaleceń producenta odnośnie właściwej eksploatacji, to z pewnością wyimaginowane przez Ciebie przebiegi rzędu 9 000 000 km byłyby marzeniami chociaż w niewielkim stopniu bardziej przyziemnymi :norty:

Opublikowano

Ja mam 470.000 przebiegu w swoim TDS-ie ;) Sam silnik działa jak najbardziej w porządku ;) Pada mi turbo i mam do regulacji nastawnik, ale to normalne, to po prostu musi paść jak swoje pochodzi, i to nie wina konstrukcji silnika ;)

Btw... Domyślam się, że chodzi Ci o 90.000 ????? I Ty niby wierzysz w taki przebieg co najmniej 15-letniego auta? :D A jaktam krasnoludki u sąsiada, nie za głośno balangują w ogródku?

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
ale juz wiem co jest przyczyną ze paliwo nie dochodzi do wtrysków mianowicie nie dochodzi prąd do elektro zaworu w pompie wtryskowej teraz pytanie co jest zepsute ?????????????????????????? bo jak zepne na krótko to zapali prosze o pomoc A z tym przebiegiem to moge udowodnic na liczniku jest 400 tys km z hakiem a jak zrobie test licznika to pisze ze jest 450 tys czyli czeba to jeszcze dodać bo to znaczy ze był cofnięty moge udowodnić!!!