Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie szukałem mojego problemu na forum i znalazlem a dokladnie chodzi mi o to ze kupilem sobie Tube z JBL i do tego wzmacniacz i podlaczylem normalnie pod czincz i rewelka super gra robi szal, ale mnie nie chodzi o głośność tylko o jakość, a wiec problem jest taki po 1. Kiedy włączam zapłon to jest walenie w głośniku basem takie " PU PU PU PU PU" ale to przez chwile i potem cisza radio gra :):) 2. Jak odpale silnik to slysze jego dzwiek w glosnikach a wiec musze kupic filtr tylko nie wiem ktory ten? : http://allegro.pl/filtr-przeciwzakloceniowy-do-cb-8a-0720-i1489746904.html. Tylko tyle pozdrawiam. :):)
"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro się dzieją takie rzeczy, to albo jest coś źle podłączone albo sprzęt jest nienajlepszej jakości.
Opublikowano

witam

kolego to walenie w głośnik takie puste dudnienie to jest prawdopodobnie słaba gdzieś masa,( u mnie w starym aucie to było przyczyną) generalnie kabel do wzmaka powinien mieć taką samą grubość do + i do - . ten filtr nic ci nie da chyba ze słuchasz radia to wtedy ok ale jak muza idzie z płyty to nie ma prawa nic być zakłócone. generalnie sprawdź wszystkie kabelki ich mocowania wszędzie ( sam wiem z doswiadczennia iż na oko dobry kabel w rzeczyswistości okazał sie z upaloną koncówka).pozdrawiam

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

Podłącz kolego dobrze masę... to może być winą słyszenia silnika w głośnikach.

Opisz dokładnie punkt pierwszy, bo nie czaję go za bardzo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam problem z radiem , gra ładnie ale do czasu kiedy uruchome silnik to wtedy pierdzi w głosnikach tak jak by tracio moc .Czego to moze byc przyczyna?Czy to może byc wina fabrycznego wzmacniacza ?? Radio jest sprawne sprawdzałem u kolegi. PLS pomocy