Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! mam taki mały problem z bluetooth z mianowicie nie wiem co mam zrobić żeby telefon automatycznie łączyl sie z samochodem bo na razie za każdym razem muszę robić to ręcznie ktoś pomoże? a i co zrobić żeby mi liśtę kontaktów wyświetlał pozdrawiam!!!

to chyba musisz w telefonie ustawic zapamietywanie

sprzedam E90 . 2007 r. 214 tys km . bezwypadkowa

http://images9.fotosik.pl/3382/17096446618ee79emc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/f4b104e47553a614mc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/52cc5e934e5d2209mc.jpg

Kamil

Opublikowano

O którym module mówisz? Gdzie on się znajduje? Jak go sprawdzić?

Tak jak pisałem wcześniej - wybieranie głosowe też nie działa. Czy ten moduł także jest za nie odpowiedzialny?

Dodam, że pod kompem żadnych błędów nie wywala.

• 1 rok później...
Opublikowano

Podpinam się do tematu.

Mam e91 po lifcie, bez navi.

Bluetooth użytkuje od około 4 miesięcy (odkąd kupiłem). No dobra, użytkowałem, ponieważ 2 dni temu nie mogę się połączyć z bluetooth. Telefn już nie znajduje urządzenia. Telefon oczywiście był sparowany z tym urządzeniem, zawsze się łączył automatycznie - jednak teraz - żadne z urządzeń siebie nie widzi.

Co robić? Nie sprawdzałem nic w bagażniku ani pod kierownicą, bo szczerze powiem - nie wiem gdzie. Aż dziwnie, że tak nagle się zepsuło.

Proszę panowie o pomoc - nie będę gadał przez BT to Panowie Niebiescy będą się bardziej czaili.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Troche powertowałem.

Okazuje się, że ten moduł w tych modelach jest bardzo wadliwy i trzeba go naprawiać.

To prawda, znajduję się on w bagażniku, podłączony światłowodem.

Ja dałem swój do naprawy, czekam na odbió (koszt ok 350 zł) nie mniej jednak, gość który przyjmował, że naprawiają ich bardzo dużo, bo psują się na potęge.

• 1 rok później...
Opublikowano

Siema

Odgrzeje kotlety w tym temacie poczytalem i nikt nic konkretnego nie powiedzial mianowicie mam ten problem co na filmiku sprwdzilem swiatlowod w bagazniku i nie daje swiatla pytam wiec gdzie dalej szukac auto bylo odpalone i sobie mysle ze moze jakis bezpiecznik ale ktory a moze jakos sie to wylacza mam obecnie problem z abs sensorem czy moze to byc powiazane czy ktos pomoze ?

• 9 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, mam taki problem, że ja wg nie mam w menu opcji telephone w radiu bmw profesional. O dziwo na kierownicy są przyciski do tego zestawu. Klikając także w słuchawkę na radiu nie ma żadnej reakcji. :shock: Czy ktoś miał podobny przypadek? Sprawdziałem moduł w bagażniku wszystkie kable podpięte. W menu mam do wyboru takie opcje: COMP , Config, BMW
Opublikowano

Witam, mam też problem z bluetooth w e90 dlatego podłączę się do tego tematu. Kupiłem auto kilka dni temu. Zauważyłem że moduł BT w bagażniku jest odłączony (wyciągnięta wtyczka) więc go podłączyłem. Okazało się że BT nadal nie działa ale oprócz tego jest jeszcze inna kwestia. Zauważyłem że moduł mocno się grzeje a tak chyba nie powinno być i co najgorsze na drugi dzień rano nie odpaliłem auta bo padł akumulator. Czy jest możliwe że ten zakładam uszkodzony moduł mógł spowodować rozładowanie akumulatora??? Co wy o tym myślicie???

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, możliwe. Te moduły są usterkowe właśnie z powodu przegrzewania.
3A0jS9b.png