Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam moje bmw nie odpala na benzynie, na gazie odpala, pompa słychac ze pracuje ale silnik nie dostaje benzyny, swiece suche tak jakby paliwo było odciete. co to moze byc?? Edytowane przez tomekk2005
Opublikowano
witam moje bmw nie odpala na benzynie, na gazie odpala, pompa słychac ze pracuje ale silnik nie dostaje benzyny, swiece suche tak jakby paliwo było odciete. co to moze byc??

Jesteś nowy tytuł tytuł viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
zwykły nie sekw.

No to może coś co odcina wtryski aby mógł pracować na gazie się uwaliło . Podjedź może do jakiegoś gazownika

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcą, a może pompa właśnie za głośno pracuje i jest uszkodzona. Nie jestem pewien ale możliwe że od ciągłej jazdy na gazie wtryskiwacze benzyny się zapiekły, albo filtr paliwa zatkany ale historia z filtrem wydaje się być mało prawdopodobna.

Aaa no i najważniejsze... paliwo ci nie ucieka? Może po prostu masz nieszczelność w układzie ? =P

Opublikowano
paliwo raczej nie ucieka a pompe wymieniłem jakis tydzien temu, pojezdzilem kilka dni i to tylko na benzynie. i po tych kilku dniach auto zgasło podczas jazdy i juz nie odpaliło. pali tylko na gazie. resetowałem nawet serwis oleju bo myslalem ze to pomoze ale nic z tego.
Opublikowano

Napisales 3 posty pod rzad, klikniecie edytuj nie boli.

No to problem może być taki jak pisze Seba, a próbowałeś odłączać sterowanie instalacji lpg? Jak odłączysz i odpalisz na benzynie to jestes w domu. Ale najrozsadniejszym rozwiazaniem wydaje sie wizyta w serwisie lpg

Co do cisnienia, jak stary filtr to cisnienie moze nie byc wlasciwe, ale nie wydaje mi sie zeby bylo ono az tak niskie zeby nie odpalic

W "Sam naprawiam.." podaja takie przyczyny: uszkodzony przekaznik pompy(nie wiem czemu to pisza bo nad nim napisali nie pracuje pompa, moze przekaznik ma wplyw na prace pompy), uszkodzony wtryskiwacz, nieszczelne przewody dolotwe, uszkodzony przeplywomierz.

Opublikowano

a jak wyłaczyc gaz?? wystarczy zasilanie?? czy całkiem go odłaczyc??

ale na gazie pali wiec nieszczelnosc ukladu dolotowego cos by zmieniało??

Opublikowano

Myslalem o odcieciu doplywu pradu do sterownika, u mnie w przewod doprowadzajacy prad do sterownika, wlutowane jest gniazdo na bezpiecznik, wyjmuje bezpiecznik, prad nie dociera i sterownik nie pracuje =P

Nie wiem jak to dokladnie jest ze sterownikami gazu, ale mysle ze mozliwe ze jak odlaczysz sterownik od zasilania, to jego ustawienia moga sie zresetowac, wiec jesli miales jakies niestandardowe ustawienia, to pewnie czeka cie wizyta u gazownika.

U mnie akurat nie bylo z tym problemow, probowalem na dwoch zwyklych instalacjach i na sekwencji :P

Opublikowano
a zna ktos moze jakiegos dobrego gazownika w częstochowie bo słyszałem rozne opinie, jedni chwala jedni narzekaja i nie wiem gdzie jechac.