Skocz do zawartości

E36 316i część do mechanizmu szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.'

Potrzebuję części do mechanizmu opuszczania szyb, konkretnie chodzi mi o tą plastikową część, która przesuwa się po prowadnicy w czasie opuszczania/dzwigania szyby.

http://img858.imageshack.us/i/bmw.jpg/ - o to konkretnie mi chodzi.

Gdzie dsotanę taką część, ewentualnie moze ktos ma na zbyciu?

Opublikowano

Ślizg szyby bocznej

dostaniesz na allegro( do 7zl)

w intercars (5szt za 75 zl(wiem,bo bylem i pytalem))

ewentualnie szukaj w sklepach motoryzacyjnych a tam ceny rozne ja kupowalem po 12zl niektorzy chcieli ... uwaga.. 45zl/sztuka =D

strona producenta spinek: romix.pl

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki, nie znałem dokładnej nazwy tejże części i dlatego nie umiałem jej znaleźć ;)

Dzięki jeszcze raz.

Opublikowano
a wiecie moze gdzie dostne slizg ale w kształcie kólka? (w prowadnicy sie znajduje.)
Opublikowano

Nie slyszalem o slizgu w ksztalcie kółka, google widze ze tez nie bardzo, sprawdz na stronie romix.pl tam powinny byc wszystkie typy.

a nie chodzi Ci o to samo co zalozycielowi tematu? -.^

Opublikowano
jest to kółko tylko ze jest w szynie co sie reguluje szybę . slizgi juz kupione tylko tego kólka nie widac.
Opublikowano

ale w prowadnicy ktora jest przyczepiona do szyby tam gdzie sie schodzi mechanizm podnoszenia z szyba(chodzi o tą prowadnicę http://i51.tinypic.com/351ixps.jpg )? Czy te prowadnice pionowe w ktorych szyba chodzi?

Najlepiej jak zrobisz zdjecie bo nie mam pojecia o czym mowa.

Opublikowano
OK, to juz wiem o czym mowa, niestety nie wiem gdzie to dostac, jak mowilem, poszukaj na podanej stronie ze spinkami, jak znajdziesz tam, to zamow ze strony jesli sie da, a jak nie da sie to spisz numer katalogowy spinki i udaj sie z nim do sklepu motoryzacyjnego i moze oni ci sprowadza. Ewentualnie kup w ASO, za takie cos nie powinni sobie duzo policzyc.
Opublikowano
ttoip przeczytaj pierwsze 2 posty.... -.- link od biedy tez kliknac mozesz