Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niewiem co się stało w mojej nawi niby jest wszystko ok ale nie pokazuje żadnej drogi i wyświetla komunikat PROWADZENIE DO CELU NIEMOŻLIWE może ktoś coś wie na ten temat i pomoże
Opublikowano
Wyjmij płytę, wsadź jeszcze raz. Jak nie pomoże wyjmij bezpiecznik od Navi, jest po prawej stronie w bagażniku, tam gdzie subwoofer. Jak to nie pomoże to najzwyczajniej może twoja mapa pewnych dróg nie pokrywa?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Sprawdzałeś antenę?Ile widzi sateli.
Opublikowano
antena nie była ruszana a satelity jest ciężko sprawdzić bo tuner tv jest 4:3 a wyświetlacz 16:9 i nie całkiem widać planete wyciąganie i wkładanie płyty nic nie daje a baba w nawi mówi jedż tą drogą ale kturą? bawiłem się w opcjach tam gdzie magnes trasy czy coś takiego może tam coś przestawiłem
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Sprawdż w menu serwisowym tzn.wejdź w ustawienia następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk "menu".

Jaki masz czytnik.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Skala jest bez znaczenia.
Opublikowano
Antena jest podłączona a nawi podczas jazdy pokazuje parki narodowe i rzeki i w oddali drogę ale strzałka leci daleko odniej może faktycznie ma słabe pokrycie dróg?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wszystkie mapy są dostępne w dziale " Nawigacja samochodowa" choć od 2009 roku dróg raczej nie przesunęli.

Sprawdź jeszcze w menu Serwisowym czy widoczne są satelity i czy dobrze odczytuje czujniki kół.

Opublikowano
nie mogę sprawdzić ilości satelit bo kula wyświetla się w połowie na wyświetlaczu a menu serwisowe niewiem jak włączyć a nawi pokazuje drogę ale miejscowość przesuniętą o około 40 km czyli startuje z całkiem innej miejscowości niż się naprawde znajduje i pużniej podczas jazdy się gubi bo niezgadza się droga np jestem w sopocie a nawi startuje z gdańska niewiem dlaczego chyba nie zna dokładnego położenia auta może faktycznie brak satelit?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Aby wejść do menu serwisowego:

wcisąć menu krótko

Wejść do ustawień

Wcisnąć menu i przytrzymać aż uruchomi się menu serwisowe.

To wszystko.

Opublikowano

Czy wcześniej navi działała poprawnie?

Mam najnowszą mapę 2010/2011 i w jednym obszarze – kilka km2 – też mam podobny objaw (Prowadzenie Do Celu Niemożliwe), ale poza tym fragmentem mapa działa normalnie. Mam wrażenie, że po prostu w danych mapy brakuje części informacji niezbędnych do nawigowania.