Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E38 gaśnie w czasie jazdy. Po zatrzymaniu się odpala bez problemów. Bywa że nie zgaśnie wcale, a czasem potrafi na 5 km zgasnąć 15 razy. O co chodzi?
Opublikowano
Napisz jakie błędy wyrzucił komputer, rozumiem, że już byłeś na diagnostyce, bo jak nie to z fusów szkoda wróżyć.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Hmm też miałem taki problem, minął mi po wymianie lambdy. Nie wiem może to przypadek akurat, ale przeszło. No tylko że mi gasł raz dziennie i tylko na zimnym.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
E38 gaśnie w czasie jazdy. Po zatrzymaniu się odpala bez problemów. Bywa że nie zgaśnie wcale, a czasem potrafi na 5 km zgasnąć 15 razy. O co chodzi?

gasnie na wolnych obrotach np na krzyzowkach czy na wysokich tez???

Opublikowano
a i jaki masz silnik???? w pierwszej kolejnosci sprawdził bym dokładnie gume łaczaca przepływke z przepustnica czesto okazuje sie peknieta i łapie lewe powietrze,nieraz nie widac trzeba dokładnie sprawdzic moze byc peknieta,,,,uszczelki pod kolektorem sprawdzałes???
Opublikowano

silnik: 3.0 diesel. uwagi po wykonaniu naprwawy: problem dot. braku podciśnienia w zaworze elektrodynamicznym systemu EGR. zawór EGR nie działa, sterowanie zaworem ok.

DIAGNOSTYKA STEROWNIKÓW BMW DIESEL EDC 15C4 PAMIĘĆ BŁĘDÓW: 7680 CAN-wiadomości, brak wiadomości ze skrzyni, 13573 sterowanie czasem grzania, awaria sterownika żarzenia, 7749 napięcie wtryskiwacza cyl. 1 i 4, za niskie napięcie, 1024 recyrkulacja spalin obw regulacji, 1152sterowanie wentylatorem chłodnicy przerwa, 256 air-mass sensor sygnał niezrozumiały, 4693 czujnik ciśnienia wtrysku wstępnego za wysoki sygnał, 4704 ciśnienie wtrysku wstępnego-kontrola utrzymywane ciśnienie robocze, 4496 kontrola ciśnienia w magistrali za duże ciśnienie maksymalne, 7717 czujnik położenia wału korbowego sygnał niezrozumiały. teraz nawet z garażu wyjechać nie można bo po odpaleniu po chwili gaśnie.

Opublikowano
miałem podobnie , u mnie to czujnik położenia wału
lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad
Opublikowano
Jak mi poleciał czujnik położenia wału to w ogole nie chciało odpalic, ale jak już odpalił to jechał.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen