Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam.Czy dysponuje ktoś wymiarami nowego wałka rozrządu do m40 oraz dźwigienek.Chciałbym je porównać z moimi bo nie wyglądają na bardzo styrane a trochę klepią :mrgreen: . Edytowane przez cichy.318i
Opublikowano
Nikt nie zna wymiarów na krzywkach??Mam wałek który nie wygląda na zbyt styranego ale nie ma sensu rozkręcać silnika tylko po to,żeby włożyć i usłyszeć to samo.Co może być przyczyną pękających pastylek??
Opublikowano
Nikt nie zna wymiarów na krzywkach??Mam wałek który nie wygląda na zbyt styranego ale nie ma sensu rozkręcać silnika tylko po to,żeby włożyć i usłyszeć to samo.Co może być przyczyną pękających pastylek??

Proronuję zakup lub ściągnięcie sobie książki pt: SAM NAPRAWIAM BMW e36 . Na 100% jest tam napisane to czego szukasz i wiele innych ciekawych rzeczy o które ludzie pytają tu na forum :norty:

Opublikowano

Niestety w książce Sam Naprawiam nie odnalazłem tego czego chciałem,ogólnie to nic sensownego na ten temat nie znalazłem.

Jeżeli ktoś posiada wałek rozrządu do m40 i posiada umiejętność posługiwania się suwmiarką to prosiłbym o opublikowanie wymiarów wałka na krzykwach.

Opublikowano
Stary zrób konwersje na dźwigienki z M43 .Milion razy temat poruszany. Poszukaj na forum bo sam pisałem i wymieniałem.. :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Niestety w książce Sam Naprawiam nie odnalazłem tego .

SAM NAPRAWIAM BMW e36 ,strona 57 , prawa kolumna 20-sta linijka :norty: