Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.. od dłuzszego czasu bmka nie chciala mi palic na benzynie musialem odpalac na gazie ;/ dawalem ja do paru mechanikow i nic nie znalezli ;/ wczoraj wyciagnalem pompke paliwa i wypompowalem benzyne i sie okazało ze bylo wlane niewiadomo co.. tak jakby opał :| bo wypompowalem do bialej bańki i mialo kolor czerwony... ale opał w benzyniaku?? I mam pytanie co zrobic jeszcze oprocz wymiany filtra paliwa..?? jakies czyszczenia gaznika?? i drugie pytanie czy w m30b30 188KM jest gaznik? ;) pomocy ;)
Opublikowano
Nie ma gaźnika, za to sa wtryski które mogły sie zapchać. Wymień flitry, wyczyśc pompe, zalej benzyna i najlepiej jakims srodkiem do czyszczenia układu paliwowgo i powinno latać.
Opublikowano
Miałem taki przypadek tyle że w astrze. Brat zalał ropy do benzyniaka :mad2: Po ściągnięciu go do domu wylaniu ropy ze zbiornika i zalaniu paliwem nic się nie stało. Nawet filtra nie wymieniałem. Odpalił praktycznie normalnie trochę po kopcił na biało i wszytko wróciło do normy. Palił i jeździł normalnie aż do sprzedaży (bo potem to nie wiem). U ciebie też tak powinno być. miejmy nadzieje. Oczywiście nie zaszkodzi wymiana filtra i jakiś środek do czyszczenia układu.
Opublikowano
Ropa w benzyniaku to pół biedy.... Dziewczyna kumpla zalała benzyną E65 745d :D Właśnie dlatego już prędzej można komuś pożyczyć laskę, niż lasce samochód :twisted:

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534