Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie.

Kiedy wymienić opony na letnie?

W tamtym tygodniu kupiłem sobie samochód jakim jest BMW i niestety jestem jeszcze zielony w tych sprawach.I czy jak zakładamy alusy to czy je zakręcamy jedna obok drugiej czy na krzyż/ukos.I czy warto teraz zakładać letnie?czy jeździć jeszcze na zimowych?I czy zostawiamy samochód na biegu czy na ręcznym?

Opublikowano (edytowane)
Jak już zdecydujesz się na wymianę kół z zimowych na letnie to nie zapomnij zmienic wiatru w kolach z zimowego na letni :mad2: . :P :lol: :cool2: Edytowane przez Tomek1983asd
.
Opublikowano

No ale letnie mam na alu,a zimowe na stalowych ;s.

A czy po wymianie pasuje jechać na stację i "pod pompować" koła?

Opublikowano
Poczekaj z wymianą, śnieg jeszcze nie raz cię zaskoczy. W zimę nie zostawiamy auta na ręcznym :duh: Jedziesz na wulkanizacje, tam ci wszystko zrobią sprawdzą ciśnienie wyważą itp.
Opublikowano

letnie na alusach są wyważone,chodzi mi tylko czy pasuje jechać i je "do pompować/bo one leżały całą zimę w piwnicy/"

A to z ręcznym/na biegu chodziło mi oto że jak bierzemy przednie koła na podnośnik i chcemy wymienić kolo czy trzeba dawać samochód na bieg bo oprócz tego pasuje podłożyć coś pod kola żeby samochód nie zjechał.

Opublikowano
Poczekaj z wymianą, śnieg jeszcze nie raz cię zaskoczy. W zimę nie zostawiamy auta na ręcznym :duh: Jedziesz na wulkanizacje, tam ci wszystko zrobią sprawdzą ciśnienie wyważą itp.

4devilEK nie produkuj się bo to pewnikiem BooT :norty:

(*pozdrawiam*)