Skocz do zawartości

E36 316i M43sedan gotujaca woda w chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pomocy,rece mi opadaja, wymieniłem cały termostat, odpowietrzyłem tak jak trzeba(wyczytałem na forum) a po przejechaniu ok 4km woda sie gotuje w chłodnicy,i zimno z nawiewu, pojecia nie mam co moze byc przyczyna,, a dosc nie dawno wymieniałem chłodnice. dodam ze mam lpg i reduktor cały zamarza, pozdrawiam!!!
Opublikowano
pomocy,rece mi opadaja, wymieniłem cały termostat, odpowietrzyłem tak jak trzeba(wyczytałem na forum) a po przejechaniu ok 4km woda sie gotuje w chłodnicy,i zimno z nawiewu, pojecia nie mam co moze byc przyczyna,, a dosc nie dawno wymieniałem chłodnice. dodam ze mam lpg i reduktor cały zamarza, pozdrawiam!!!

Masz nadal zapowierzony układ . Zdejmij jeden przewód z parownika ten który jest najwyżej i niech poleci płyn (na zgaszonym silniku) , z nagrzewnicą zrób tak samo

Opublikowano
  • Autor
a gdzie sie znajduje nagrzewnica?? bo koło chłodnicy napewno nie ma,,,,
Opublikowano
a gdzie sie znajduje nagrzewnica??

To jest coś co daje ci ciepły nadmuch w środku auta. Dwa gumowe przewody lekko na lewo od zbiorniczka z płynem hamulcowym jeden dochodzi do elektrozaworu a drugi do króćca obok

Opublikowano
sprawdz pompe wody bo u mnie podobnie sie działo i po wymianie pompy jest ok
Opublikowano
  • Autor
zychu dobrze piszesz, wlasnie pompa wody była przyczyna, juz wymieniłem i jest ok, dzieki chłopaki!! pozdrawiam!