Skocz do zawartości

330 xd wtryski lub .....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomocy.. Mam problem z odpaleniem mojej betki. Auto stało jakiś czas (7 miesięcy) i nie chce odpalić. Paliwo dochodzi do wtrysków, sygnał na wtryski idzie z komputera a on nawet dymka nie daje. Doradźcie co to może być. Czy to wtryski czy może coś innego
Opublikowano
Dodam jeszcze że poczytałem trochę forów i niektórzy wskazują na lejące wtryski. Tylko że w takim wypadku auto dało by chociaż dym z komina. Niestety w moim przypadku nie ma tego. Czy to może oznaczać zbyt niski ciśnienie paliwa na szynie?
Opublikowano
Rozrusznik kręci, dziś zmierzyłem ciśnienie przed filtrem paliwa ale na zapłonie bo przecież nie odpala. Czujnik pokazuje 5,5 bara. Odpalałem na samostart. Odpalił ale nie wiele to mówi. Sprawdzenie ciśnienia na szynie cr tylko komp.
Opublikowano
Nie chcę zaczynać nowego tematu ale jak to jest z tymi wtryskami. Jeżeli leją to czy część tego paliwa trafia do cylindrów i w konsekwencji jakiś dymek powinien się pokazać. Chyba że w common railu paliwo nie trafia do cylindrów i idzie w powrót.
Opublikowano
musisz podłączyć kompa i zobaczyć w live data jakie są korekcje jak chodzi silnik
Opublikowano
Komp podłączony ale brak połączenia. Mimo to jest diagnoza. Pompa wysokiego ciśnienia. Na zapłonie ciśnienie w szynie jak z pompki wstępnej czego nie powinno być. Wniosek. Pompa CP1 puszcza czyli do regeneracji.