Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem - otóż w aucie zainstalowana jest sekwencja firmy BRC i najzwyczajniej w świecie chciałbym ja wyregulować, pozmieniać filtry ale w czterech już serwisach LPG (w tym dwa na Podkarpaciu -w moim mieście) nikt się tego nie chce podjąć. I mam prośbę potrzebuje dowiedzieć się gdzie mógłbym w Krakowie to zrobić?

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja proponuję dużo dużo poczytać po różnych forach i na stronach o twojej instalacji i ogólnie o instalacjach LPG, zarejestrować się na, którymś z dobrych forów o LPG kupić sobie wtyczkę i oprogramowanie do swojej instalacji i samemu wyregulować, z wymianą filtrów na 100% sobie poradzisz bo to prosta sprawa tylko nie rób tego paląc papierosa i koniecznie w rękawicach (mogą być grube zimowe) bo jak ci resztka gazu z filtra poleci na ręce podczas otwierania obudowy filtra to nieźle ci przymrozi palce.

Ja co prawda sekwencji nie mam tylko 1generacją na BLOSie ale wszystko sam ogarnąłem na podstawie tego co przeczytałem w necie i na podstawie własnych doświadczeń.

Na początek spróbuj sam wymienić filtry, jeśli masz jakieś małe nieprawidłowości w pracy silnika na LPG to być może przez zapchane filtry i po ich wymianie regulacja nie będzie potrzebna.

A gazowników to raczej traktuj jako wyjście awaryjne i patrz im na ręce co robią przy twoim aucie, dość często oni mają takie pojęcie o instalacjach, że w necie więcej się dowiesz niż od nich, oni potrafią ze schematu podłączyć i zamontować wszystko, ale naprawa i regulacja jest dla nich trudną do opanowania sztuką.

Z tych właśnie względów nie mam i nie będę miał sekwencji tylko BLOSa, silnik pali 1l LPG więcej niż sekwencja, ale wszystkie problemy sam naprawiam i nie włóczę się po gazownikach wydając bezsensownie pieniądze.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

Opublikowano
Przy BRC jak się nie zna to za bardzo sam nie podziała.Pozatym aby mieć dostęp do wszystkich funkcji potrzebny jest klucz sprzętowy.