Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem, otoz w zmieniarce ktora mialem w aucie byl chyba uszkodzony albo brudny laser, orginalne plyty sie bardzo zacinaly a o nagranych juz nie wspomne potem juz wyskakiwal tylko CD ERROR ale zmieniarke dalej radio czytało itp jak kupowalem ostatnio kilka czesci z 750 anglika ktora miala na nasze 160tys przejechane to wzialem tez zmieniarke, odlaczylismy stara ktora "dzialala" i po podpieciu nowej nic nie dziala radio nie widzi zmieniarki magazynek sie nie wysuwa, wiec pomyslalem trudno widocznie byla uszkodzona i zalozylismy stara a tu to samo, radio jej nie widzi, zero dezwu na jednej i drugiej, przeciez odpiecie tylko kostek nie powinno niczego zepsuc. Jezeli ktos mial podobny przypadek albo wie co moze byc to prosze o info. Pozdrawiam
Opublikowano
witam ,pierwsza rzecz czy wypinałes tylko kostki z zmieniarki???? czyli napieci i przewod idacy do radia czy rozpinałes tez przewod idacy do radia od zmieniarki ten ktory jest łaczony taka okragla rozkrecana wtyczka rzenska i meska z pinami ??/ robiłem cos takiego u kolegi i bylo jak u ciebie ,zmieniarka nie chodziła ale ja widziało na panelu radia po wpieciu zmieniarki innej nie widziało jej juz wiec zmiana na stara i dalej nie widziało juz tej starej wiec zaczałem szukac przyczyny bo nie mozliwe ze obie zmieniarki zrypane tym bardziej ze stara widziało , przyczyna była w kablu idacym od zmieniarki do radia a dokładnie w tej wtyczce skrecanej,po odkreceniu jej i rozpieciu rozebrałem obie obudowy wtyczek czyli ta meska i rzenska i masakra jedna sniedz - syf prawie wszystkie piny były zespolone ta sniedzia i syfem, 3 kabelki odpadniete, udało sie to wyczyscic i przylutowac te kabelki i zmieniarka chodzi jak głupia,,,,,::):):) tak ze pierwsze co zrob to sprawdz własnie ta wtyczke łaczaca kabel bo tam zawsze jest zasniedziale i lubia potem nawet same kabelki uleciec od pinow, nie mozliwe ze obie zmieniarki masz padniete, pewnie jak wyciagales stara zmieniarke wystarczyło ruszenie kablem i w wtyczce mogły odpasc kabelki i tam szukaj przyczyny, jak bedziesz rozbieral te wtyczki i czyscił to delikatnie bo jak wiekszosc kabelkow odpadnieta lub odpadnie to potem sie nie połapiesz gdzie ktory był a troszke ich tam jest::)::):):
Opublikowano
Brazyl, te dwie kostki co ida do zmieniarki ta szeroka i ta mala okragla, rozebrałem ta szeroka nie na laczeniu z kablem idacym do radia tylko ta czesc co podlaczasz do zmieniarki i wszytko bylo ok piny na swoim miejscu nic nie zasniedziale, ten maly kabel z okragla wtyczka tez wydawal sie ok... mozesz jakos pokazac o ktore kosci Ci chodz?? pzdr