Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam siadła mi bateria w mojej BMW właściwie z mojej winy dzisiaj chciałem wziąć akumulator do domu podładować ale za chiny nie mogę odpiąć klemy z + masakra nawalone tam tyle jakiś kabli i nie wiem czego jeszcze!! BMW SEDAN
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co się będziesz przejmował jak tyle kabli ,odetnij gumówką :mrgreen:

W E60 ponoć nie trzeba wyciągać aku..Pod maską silnika ,+ podłączasz pod złącze pod czerwoną zapadką ,- na kielich lewego amortyzatora . W tym przypadku napięcie ładowania nie może przekraczać 15,5 V- lepiej tego nie lekceważyć .

Opublikowano
Naładowałem baterie normalnie nie wyciągając ale do tej pory nie mogłem wyciągnąć baterii pytanie tylko czy jest zapieczona klema na + i zdejmuje się normalnie czy w jakiś inny sposób?!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zastanawiam się czy nie robisz sobie jaj tym pytaniem ? .Jaki możesz mieć problem z ściągnięciem klemy,tam nie występują wysokie temperatury żeby klema się zapiekła ,co najwyżej mogą być zasiarczone - szczotka druciana i WD 40.Chyba nie muszę pisać że musisz poluźnić nakrętki klem, powodzenia :cool2:
Opublikowano
Nie ma żartów pierwszy raz spotkałem się z czymś takim ale klema na + wo gule nawet nie drgnie nawet śrubokrętem czy kluczem nie mam nawet widocznosci poprzez te plastiki osłonowy żeby gdzieś tam popsikać WD ale już po temacie bateria naładowana autko śmiga!!pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli aku.nie jest bez obsługowy ,czyli można odkręcić korki od elektrolitu , sprawdziłeś przy okazji poziom elektrolitu - ewentualny niedobór uzupełnić , dolać wody destylowanej ? Pozdrawiam :cool2:

Posta chyba niepotrzebnie pisałem . Autko idzie chyba pod "młotek"?.