Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czy opony 225/50/r17 wejda do e38? czy auto bedzie na nich prawidłowo sie zachowywac?

moje pytanie stąd, ze po poprzednim aucie zostały mi takie własnie opony w bardzo dobrym stanie, kolega ma e38 i chcialby sobie zalozyc felgi 17 cali wiec moglbym mu po symbolicznej cenie oddac te opony

tylko nie wiemy czy bedą pasowac

ktos jezdzil na takich opnkach na e38? jakie macie zdanie i doswiadczenie w tym temacie?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
czy opony 225/50/r17 wejda do e38? czy auto bedzie na nich prawidłowo sie zachowywac?

moje pytanie stąd, ze po poprzednim aucie zostały mi takie własnie opony w bardzo dobrym stanie, kolega ma e38 i chcialby sobie zalozyc felgi 17 cali wiec moglbym mu po symbolicznej cenie oddac te opony

tylko nie wiemy czy bedą pasowac

ktos jezdzil na takich opnkach na e38? jakie macie zdanie i doswiadczenie w tym temacie?

Te opony beda zbyt niskie i waskie dla E38 (podejrzewam tez, ze ich indeks nosnosci jest zbyt niski dla E38), poprawny rozmiar do E38 to 235/55R17.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam katalog z 2000 roku i tam fabryczny rozmiar do 730d to 215/65r16 - a wiec opony węższe i to sporo niz 235.... wynika z tego chyba, ze 225 za wąskie nie bedą - pozostaje jeszcze problem, czy nie za niskie....

Myslałem ze 225/50r17 odpowiada prawie idealnie 215/65r16

Co do indeksu nośnosci to nie ma akurat z tym problemu, bo jezdzily na aucie o masie wlasnej porównywalnej do e38.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...