Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.jak w temacie nie działa dobrze kick down.wczoraj jadąc nacisnąłem go a tu nic,auto się zbierało jakbym lekko dodawał gazu,żadnej reakcji kick down'u.wogóle nie zredukował biegu.a dzisiaj wszystko normalnie.co może być przyczyną?proszę o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie tez czasem tak jest ale to jest raczej spowodowane za dużą predkoscia jazdy czy cos . Czasem jak jade ok 100km /h i wyprzedzam to jak wcisne gas to ciagnie jak szalona jak ktos by jej kopa w du...e zaladowal ,a czasem cos tam sie zabełta i nie chce ciagnac , mysle ze ważne jest zeby trafic dobrze w moment obrotowy :twisted:
Opublikowano

Kick down zrzuca na niższy bieg! i jak maż już wysokie obroty i wcisznieśz kick down to zrzuci na niższy bieg ale nie pociągnie bo obroty już bedą zbyt wysokie!!!!

Z moim 2.8 to najlepiej ciągnie do 5800 a potem juz slabiej.

Dlatego staram sie zmieniać okurat przy tych obrotach jeżeli musze szybko przyśpieszyć!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kick down zrzuca na niższy bieg! i jak maż już wysokie obroty i wcisznieśz kick down to zrzuci na niższy bieg ale nie pociągnie bo obroty już bedą zbyt wysokie!!!!

Z moim 2.8 to najlepiej ciągnie do 5800 a potem juz slabiej.

Dlatego staram sie zmieniać okurat przy tych obrotach jeżeli musze szybko przyśpieszyć!!!

Co ty nie powiesz

:wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie problem był spowodowany przepływomierzem. Po wymianie na nowy oryginalny przepływomierz kick down działa za każdym razem.

No nie mów ze przy 200 km /h tez :shock: :wink:

Opublikowano
U mnie problem był spowodowany przepływomierzem. Po wymianie na nowy oryginalny przepływomierz kick down działa za każdym razem.

No nie mów ze przy 200 km /h tez :shock: :wink:

kolego w M62 przy 200km/h też zadziała :) zrzuca na 4-ty bieg :)