Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

W swojej E46 (01/2003) mam zestaw bluetooth, z mikrofonem zamontowanym w konsoli w podsufitce. Sam system parowania telefonu z samochodem przebiega bez zastrzeżeń, można odbierać i wykonywać połączenia, rozmówcę słychać w głośnikach idealnie, natomiast w drugą stronę już nie bardzo - mikrofon słabiutko zbiera dźwięki i nawet, kiedy twarz się umieści :lol: tuż pod mikrofonem i mówi się bardzo głośno, rozmówca stwierdza - prawie ciebie nie słychać.

Poszukałem tu i tam, poprzeglądałem forum i doszedłem do wniosku, że poza wymianą mikrofonu nie jestem w stanie nic więcej zdziałać (jeśli się mylę, albo czegoś nie znalazłem, co powinienem przeczytać, to mnie poprawcie).

W schematach wygląda to tak, że jest mikrofon w dwóch wersjach, jedna stosowana do 09/2003:

Mikrofon zestawu głośnomówiącego NETZ GMS/PCN 1 09/2003 84318380319 $94.75 ---> i mikrofon o takim oznaczeniu mam obecnie zamontowany,

oraz

Mikrofon zestawu głośnomówiącego GSM 1 84316938762 $30.85

Jeżeli wymiana mikrofonu jest niezbędna żeby uzyskać prawidłowe działanie zestawu głośnomówiącego, to zastanawiam się czy trzeba kupować mikrofon w starej wersji, ponad 3x droższy, czy też można spokojnie zamontować ten nowszy model i wszystko będzie działało.

Jeśli ktoś z Was ma jakieś doświadczenia albo wiedzę w tym zakresie, będę wdzięczny za pomoc :)

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Sprawdź swój mikrofon. Jeśli naprawdę kiepsko cię słychać to mikrofon jest uszkodzony albo pada. Starsza wersja jeśli jest sprawna musi dać radę przy każdej rozmowie nawet jeśli tło otoczenia jest nieco hałaśliwe.
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif