Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Panowie mam problem bo mogę kupić fajne X ale jest małe ale.Być morze uzyskam tu informacje odnośnie zakupu takiego auta.Chodzi o to że na aucie ciąży zastaw Sądowy w postaci kredytu.Człowiek który posiada te auto mówi że wpłaci zaległe 18 tyś kredytu do banku i uzyska stosowne zaświadczenie z banku o spłacie kredytu.Zastanawiam się czy moge takie auto kupić ----- bo w Dowodzie rejestracyjnym widnieje przecież adnotacja o Sądowym zastawie i z tego co wiem to chyba nie zarejestruje (przerejestruje ) :cry2: takiego auta jak w Dowodzie jest Bank i ten człowiek.Co robić koledzy :mad2:
Opublikowano
Dopiero po spłacie kredytu jest zmieniany wpis w dowodzie rej. - na Kredytobiorcę, który SPŁACIŁ!!!! kredyt, tak więc... ktoś chce Ciebie wsadzić na minę... Nie może sprzedać samochodu, którego właścicielem JEST bank.
pozdr.,
Opublikowano
Jeżeli ma papier z sądu że kredyt spłacony to wszystko jest ok, nie ma tu żadnej miny. Kiedyś sam kupiłem takie auto i wszystko było git.
Opublikowano
Opublikowano

Kartę pojazdu powinien posiadać właściciel nie Bank. Tak jak kolega pisze skoro papier jest o spłacie to niech obecny właściciel załatwi sprawę sam, dla niego to tylko jedna wizyta w Urzędzie Komunikacji.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kupiłem takie auto, więc sprawa wygląda tak:

1. Spłata kredytu

2. Z oświadczeniem o spłaceniu kredytu trzeba iść do sądu o skreślenie z rejestru sądowego. Czekamy ok 30dni na pisemko.

3. Potem z tym pisemkiem do wydziału rejestracyjnego i tak skreślają bank z dowodu.

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W