Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam webasto a przynajmniej tak mi się wydaje

Mam pilota oryginalnego do webasto który przynajmniej sterownik widzi ( inne zachowanie diody gdy auto w pobliżu) do tego na monitorze jest funkcja zaprogramowania włączenia. Niestety specjalista stwierdził że jak jest to odłączone bo komputer nie widzi jak to sprawdzić ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze ten "specjalista" nie umie sie obsługiwać tym kompem? :lol:
Opublikowano

Zna się nie zna się ale webasto nie działa

Co proponujecie ??

Jakiś bezpiecznik ??

Sprawdzałem chyba wszystkie w schowku i w bagażniku

Opublikowano
Po kilku nieudanych próbach uruchomienia webasto przechodzi w tryb awaryjny i niezbędne jest jego odblokowanie przez komputer serwisowy. Prawdopodobnie ten specjalista coś źle robi albo ma lipny sprzęt. Zawsze możesz wykręcić kilka wkrętów z lewego przedniego nadkola i sprawdzić czy ktoś nie wykręcił wcześniej webasto.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bezpiecznik od webasto jest w bagazniku ale juz niepamietam ktory to , poszukaj w necie a napewno znajdziesz , sprawdz go jesli jest w porządku to znaczy ze albo masz w ogóle odłączone , albo mechanik ma h..j kompa i jedz do serwisu . Jesli webasto jest w twoim aucie to nawet gdyby bylo popsute to wydaje mi sie ze komp powinien go wykryc :wink: