Skocz do zawartości

e36 1.8i m40 cieknie plyn przy filtrze oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

Mam problem z wyciekiem płynu chłodniczego, zauważyłem ze płyn wycieka zaraz obok filtra oleju,najprawdopodobniej jest tam wyjście od pompy wody, i na tym króćcu cieknie bo się zbiera płyn w takim wgłębieniu na bloku silnika. Mam pytanie czy żeby to uszczelnić trzeba zdjąć obudowę filtra oleju żeby się tam dostać? Czy ktoś uszczelniał już kiedyś to miejsce i co trzeba rozmontować aby się tam dostać?

z góry dzieki

Opublikowano
Szukałem i to dość obszernie, nie mogę tego znaleźć, chyba że przy okazji jakiegoś innego tematu ktoś poruszył tą kwestie. Masz może jakiś namiar na tego posta? Dzięki i pozdrawiam.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Dołączam sie do tematu bo przeszukalem forum i nic na ten temat nie znalazlem. Jezeli mozecie to prosze o jakiegos linka ;)

I czy jest mozliwe ze woda dostaje sie do obudowy filtra oleju ,tam miesza sie z olejem i wyrzuca ja razem z olejem przez podstawe filtra??

Opublikowano
kolego krasek88 w sobote przerabialem to u siebie czas pracy około 3-4 h póżniej jak znajde czas dodam fotki i opisze co i jak
KOZIOL
Opublikowano

witam jedynym miejscem w obrebie podstawy filtra ojeju skad moze uciekac plyn jest zaznaczone na czerwono a olej na niebiesko naprawa ogranicza sie do wymiany trzech oringow w moim przypadku tylko dwóch bo ja mialem tylko wyciek oleju i wiadomo nowa uszczelka podstawy filtra to tyle mam nadzieje ze komus pomoglem pozdrawiam

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ccc07242d2f3873d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d939eeb43d92cd5.html

KOZIOL