Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeszcze jedno IS to chyba ET i jest 14 dla wszystkich kół. Pytanie czy tylne koła nie będą wystawały poza błotnik. W standardzie dla serii 5 ET jest podobno 32.
Opublikowano
Myślałem, że to logiczne przy takiej wysokości = 19"

Gdybym napisal Ci, ze rozmiary opon to 245/40 i 275/35 to jaki bylby Twoj logiczny wniosek? Ze to 18"? Blad taki rozmiar opon jest montowany na 19" w E63. Dlatego napisalem Ci o roznicy rozmiarow kol pomiedzy E60, a E63.

Szukasz pomocy, to logiczne jest aby podzielic sie wszystkimi potrzebnymi informacjami, a nie czekac na domysly, inaczej temat bedzie wisial bez odpowiedzi.

Jeszcze jedno IS to chyba ET i jest 14 dla wszystkich kół. Pytanie czy tylne koła nie będą wystawały poza błotnik. W standardzie dla serii 5 ET jest podobno 32.

IS to ET. Beda pasowac, nie beda wystawac. ET oryginalnych tylnych felg do E60 jest bardzo konserwatywne, zeby pokazac Ci jaka jest skala zapasu, to wiedz, ze E60 bez zadnych modyfikacji miesci na tylnej osi 11.0" felge z opona 285.

Opublikowano
Dzięki Vermilion,

Szerokość felg to 8,5 i 9,0 (może za mało z tyłu) ale takie opony są założone. Więc ostatecznie twierdzisz, że mogę śmiało zakładać takie koła?

http://allegro.onet.pl/kola-felgi-opony-bmw-6-e63-e-63-biturbo-19-i1456707580.html

Felgi tak, kola nie. Opony wymagaja zmiany. Tak jak Ci napisalem wyzej, rozmiary opon pomiedzy E60, a E63 sa rozne. Do E60 potrzebujesz 245/35R19 i 275/30R19 (albo 255/35R19 jezeli chcesz wezsze opony), na aukcji sa 245/40R19 i 275/35R19, opony sa Ci nie potrzebne. ET tylnych felg to 18.

Opublikowano

Dzięki jeszcze raz,

Przeglądałem wiele ofert i ten szczegół umknął mi jakoś. Ja jeszcze nie jeździłem na 30-tkach. Wg Ciebie można zaryzykować na naszych dziurawych, niestety, drogach? Będę robił długie trasy a nie tylko spacery dla szpanu

Opublikowano
Dzięki jeszcze raz,

Przeglądałem wiele ofert i ten szczegół umknął mi jakoś. Ja jeszcze nie jeździłem na 30-tkach. Wg Ciebie można zaryzykować na naszych dziurawych, niestety, drogach? Będę robił długie trasy a nie tylko spacery dla szpanu

Skoro wysokosc opon 245/35R19 Cie nie przeraza, to 275/30R19 tez nie powinno, bo maja ta sama wysokosc. Wedlug mnie da sie jezdzic na takich oponach i ich nie uszkodzic, wystarczy uwazac, ciezko mi jednoznacznie dac Ci tutaj odpowiedz, bo dla kazdego uwazac znaczy cos innego. Znam ludzi jezdzacych E60 na naszych 20" po Wawie, ktorzy dbaja o nie tak, ze caly czas wygladaja tak jak w chwili zakupu, znam tez ludzi, ktorzy potrafia zabic kazde felgi w tydzien (bez wzgledu na ich srednice).