Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich, otóż mój problem polega na tym że w aucie nie mam ogrzewania pod korkiem ani na bagnecie nie ma dziwnych zmian autko po przejechaniu łyka plyn co śmieszniejsze nie traci na mocy za samochodem jak jade nic nie widac kłęby białego dymu (para) mam złe przeczucie że to nie uszczelka a głowica , wskazówka temp. w normie, nie chcę ściągać głowicy ale chyba będe musiał bo innego wyjścia nie widzę jak odkręce korek to wydajemi się że mniej kopci . Próbowałem odpowietrzać kilka razy i nic w wężach od nagrzewnicy nie ma płynu chyba że je kilka razy pościskam wtedy węże robią się gorące i chwile mam ciepło w autku. W jaki sposób można sprawdzić czy to uszczelka lub głowica ? :cry: :(
Opublikowano
W jaki sposób można sprawdzić czy to uszczelka lub głowica ? :cry: :(

Zobacz tutaj viewtopic.php?f=69&t=140430

w jakim czasie ubywa Ci tego plynu?

U mnie nie ma mazi na bagnecie ani pod korkiem i prawdopodobnie nie ma co2 w chłodnicy choć jutro już jadę do mechanika zrobie ten test co2 i posprawdzam wszystkie węże , najgorsze jest to że nie mogę przestać o tym myśleć :( moje rokowania to uszczelka albo głowica ale bez dokładnej diagnozy mogę tylko gdybać choć trochę znam się na rzeczy , dziwne jest to że auto ma kopa a płynu nawet szybko ubywa , do tego te kłęby dymu :( sprawdzę jeszcze ciśnienie na tłokach ale z tego co widzę to wszystkie garki dobrze grają :mad2: a płynu ubywa po przejechaniu 30km jakiś litr

Opublikowano
A więc tak , byłem u mechanika wszystko sprawdził i na pewno nie uszczelka pod głowicą , żeby było śmieszniej pojechałem tam z kolegą który już na sam koniec tego wszystkiego po sprawdzeniu wziął korek do ręki i zobaczył że coś brakuje :D w korku na spodzie był oderwany spory kawałek na szczęście obok stała Bunia rozbita :D ucieszyłem się że ma taki sam korek . Wróciłem do domu i od nowa zacząłem odpowietrzać po 20 min okazuje się że w autku zaczyna się robić ciepło . Układ jeszcze może nie grzeje jak należy , ale jutro silnik będzie zimny doleje płynu i jeszcze odpowietrze . Także już mi kamień z serca spadł :D
Opublikowano
A powiedz kolego jakim sposobem mechanik sprawdził ci ze to na pewno nie uszczelka pod głowicą ????
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A powiedz kolego jakim sposobem mechanik sprawdził ci ze to na pewno nie uszczelka pod głowicą ????

w prosty sposób kolego wystarczy sprawdzić CO2 w chłodnicy i po krzyku , do tego jeżeli nie ma oleju w chłodnicy i na odwrót to chyba jasne że to nie uszczelka

ps. tak czy tak muszę zmienić na czasie uszczelkę bo się lekko poci z oleju