Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radio oryginalne kosztuje 500zł.

I teraz pytanie, zdejmuję stare na kasety zakładam te na cd podłączam wszystko tak samo jak było wcześniej i gra?

A może jakiś inne radio no i za ile żeby nie kupić radia za dobrego w porównaniu do głośników. Nie jestem też jakimś audiofilem, ważne aby w miarę grało. Ktoś polecał alpine ale wymieniał każdy jeden głośnik więc może nie koniecznie taki dobry.

No i co bo trzeba dokupować np.zaślepkę, jakieś przejściówki itd.

3 kwestia zmieniarka, to maks 200zł.

Pytania co ta by trzeba dokupywać, jak kable prowadzić i czy trzeba rozbierać pół auta? To nie jest jakiś największy problem bo będę montował antenę do radia cb.

Opublikowano

Kolego jak na mój gust to każde radio jakie byś nie założył to i tak popsuje ono wygląd wnętrza ( nie ma jak oryginał). Nie fabryczne radio bardzie wystaje do przodu a do tego to czarne puste pole obok radia (zaślepka). Ale to tylko moje prywatne zdanie. Gdy bym miał taki dylemat to by jednak wolał oryginalną zmieniarkę. Potrzebował byś do tego: stelaż do przymocowania jej w bagażniki, wiązkę do zmieniarki trochę czasu żeby poczytać (np na tym forum) jak to zmontować no i oczywiście zmieniarkę :D. Co zyskujesz?: Nie psujesz sobie wyglądu auta, masz całkiem niezłe granie.

Powiedzmy sobie wprost jeśli radio ma MP3 i np. USB to wrzucasz sobie na płytkę lub PENa bardzo dużo utworów z których i tak 3/4 nie słuchasz. Po założeniu zmieniarki masz 6 płyt po średnio 20 utworów co daje Ci 120 utworów. Czy to mało?????

Oczywiście to zależy od gustu i upodobań.

Ja kupiłem auto ze zmieniarką ale była uszkodzona. Długo walczyłem żeby ją naprawić, ale się udało i jestem naprawdę miło zaskoczony jakością dźwięku. Czyta nawet płyty porysowane i nagrywane.

Jeśli koniecznie chcesz zakładać inne radio to polecam firmy Clarion, Kenwood, Alpina.

Opublikowano

Chyba pokuszę się o oryginalne radio CD, bo u mnie jest taki problem że radio w środku jest zdezelowane, ledwo co włożyłem tam kasetę ale czy ją wyciągnę? Mam nadzieje że tak, do tego 3 przycisków nie mogę w ogóle wcisnąć tak się czymś zapchało. Jak się ociepli to wykręcę to radio i zastanowię się co dalej.

Dalej czekam na takie posty jak od kamfin0 no i też jakieś poradniki jak to zrobić. Jeżeli u mnie coś się posunie do przodu to od razu napiszę o tym.

Opublikowano
Kolego do wymiany radia nie potrzebujesz żadnych poradników. Wyjmujesz stare wkładasz nowe (wcześniej oczywiście podpinasz kostki) i to cała filozofia. Jeśli kupisz sprawne radio to musi grać. Ewentualnie może być potrzebny kod do odblokowania bo w niektórych radiach fabrycznych tak jest. Nie wiem tylko czy tak jest w bmw.
Opublikowano

Gdzieś czytałem (chyba nawet na tym forum), że radia do BMW nie mają kodu. Sam nigdy tego nie sprawdzałem.

Natomiast jak wymieniałem ojcu radio (w samochodzie marki oooo czyt. audi) również z kaseciaka na płytę to trzeba było podać kod.

Po sprawdzeniu książki od swojego radia okazuje się, że jest tam jakaś karta ale jest na niej tylko (typ/model) i (serial-nr.) a o kodzie nic.