Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Od 2 miesięcy jestem posiadaczem BMW 330d e46 204km z manualną skrzynią. Od tej pory już pare tyś km zostało zrobione i puki co bez problemów. Ale oczywiście jest kilka rzeczy, które mnie zastanawiają i dlatego zwracam się o porade.

1. Wczoraj podczas bardziej dynamicznej jazdy zaczeła dość głośno gwizdać turbina ;/ Ale po chwili wszystko przeszło i nadal działa bez problemu.. o co tu może chodzić ?

2. Jak rano odpala się auto to bardzo mocno śmierdzi ropą. Wydaje mi się, że to nie jest normalne, żeby aż tak było to czuć. W czym może być problem ?

3. Dwa razy już musiałem dolać troche płynu do wspomagania bo przy ruchu kierownicą było słychać hałas/brzęczenie. Gdzie ten płyn może uciekać albo może jest jakiś inny powód ??

Z góry dziękuję za pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy orientujecie się może gdzie w Opolu lub okolicach znajduje sie dobry serwis/warsztat od BMW ?? Chodzi mi o pełne sprawdzenie auta, łacznie z turbiną, wymianą oleju filtrów, komputerem itp. Jednym słowem chce zrobić wszystko co będzie trzeba ale to co faktycznie trzeba a obawiam się, że jak pojade do pierwszego z brzegu to mnie tylko skasują za niepotrzebne rzeczy. Z góry dzięki za pomoc.