Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem z elektryką w moim e46 1,9 benzyna. Mianowicie świeci mi się kontrolka AirBagu której nie można wykasować. Diagnozowałem to INPA-ą i jest w ogóle problem z komunikacją ze sterownikiem. Kiedy w końcu się udało wyświetliło błąd "17 Supply voltage". Dodam jeszcze że to nie jedyny problem gdyż nie działa mi klakson, bardzo słabo świecą kontrolki od świateł drogowych i przednich przeciwmgielnych, a gdy rozsuwam lusterko w rolecie przeciwsłonecznej to gaśnie mi radio i zapalają się światła stopu zamiast światełka nad lusterkiem. Teraz mam takie pytanie o co może chodzić? Brakuje gdzieś masy? Zwarcie? Oraz prosił bym o sugestie od czego tu zacząć. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdz na początek czy masz klaksony skoro nie działaja. Moze też tak być ze masz poduszke z e36 która jest prawie identyczna z e46 , róznica jest taka ze jest bardziej schowana w kierownice, ale wystarczy podłozyć podkładki i wizualnie wygląda identycznie. Pozostaje jedna rzecz - nie działa klakson. Sprawdzi c też możesz bezpieczniki

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Bezpieczniki na samym początku sprawdzałem. A Co do poduszki z e36 to nie wydaje mi się. Wszystko normalnie działało do czasu... Nawet już podczas tej awarii zdarzyło się kilka razy że po odpaleniu było wszystko ok a później to samo. Teraz po uruchomieniu silnika poduszka na moment gaśnie ale zaraz się zapala i słychać tylko dźwięk (tak mi się wydaje) jakiegoś przekaźnika który się załącza albo wyłącza. Na zimnym silniku jest też taki motyw (widoczny szczególnie nocą) że chwilę po uruchomieniu silnika światła reflektorów trochę tak jakby przygasały ale gdy się już ruszy i dojdzie do jakichś 3 tyś.obrotów słychać znów tak jakby przekaźnik gdzieś pod deską rozdzielczą i światła trochę się rozjaśniają (a jak się zejdzie z tych obrotów to znów dźwięk przekaźnika i światła minimalnie przygasają). Na rozgrzanym silniku już raczej tego nie ma. Sam już nie wiem. Wszystko wskazuje na spadek napięcia biorąc też pod uwagę błąd z INPA'y. A może to być jakiś regulator napięcia?
  • 7 miesięcy temu...