Skocz do zawartości

318 tds problem z odpaleniem.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowym użytkownikiem forum więc chciałem wszystkich przywitać. Jestem posiadaczem bmw 318 tds, mam problem z odpalaniem na zimnym silniku jak postoi noc na mrozie. Trzeba długo kręcić rozrusznikiem, nie mam pojęcia co to może być ponieważ wymieniona została pompa wtryskowa,świece nastawiony kąt wtrysku jednym słowem miało być już dobrze. Gdy już jednak go odpalę przypuśćmy po nocy z rana to później (w dzień) nawet jak odstoi kilka godzin i silnik jest zimny to odpala z dotyku. Bardzo proszę o pomoc, serdecznie pozdrawiam :)
Opublikowano
Witam sprawdź kolego co w zbiorniku masz i filtr paliwa wymień tylko pamiętaj przy wymianie żeby go zalać ON żeby nie zapowietrzyć układu. Może wodę masz albo coś jakieś syfy. Może też ta nowa pompa nie trzyma jednak dobrze ciśnień i paliwo się cofa. Sprawdź też świece czy na pewno grzeją mój "traktorek" palił bez świec :D do 2 stopni na +