Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam pytanie odnosnie tylnego zderzaka BMW E-39 sedan,moze uda mi sie to wyjasnic...Chodzi o to ze mam opadniety zderzak mam szpare centymetrowa moze troche wieksza miedzy gorna czescia zderzaka a karoseria....da sie cos z tym zrobic?sa tam jakies zaczepy?Moze ktos naprawiam,prosze o odpowiedzi.
Opublikowano
sa zaczepy plastikowe one czesto sie lamia ze starosci albo przy lekim puknieciu w takich sprawach mozesz pisac bo robie takie rzeczy bo lakiernikiem jestem tak ze pozdrawiam :D :D :D :) :)
Opublikowano

W książce Sam Naprawiam H.R. Etzold jest opisany demontaż zderzaka i jego ponowny montaż wraz z regulacją szczelin między zderzakiem a karoserią (są tam nawet jakieś zdjęcia)

Wysokość zderzaka jest regulowana po wymontowaniu amortyzatora zderzenia przez obrót wkładek z tworzywa sztucznego z gniazdem sześciokątnym w amortyzatorach
Cokolwiek to znaczy da się zrobić :mrgreen:

Pozdrawiam

Opublikowano
a takie zaczepy da sie dokupic??zly jestem sam na siebie bo zagniotlem prog nie wiele przez wlasna glupote ...a jak zdjac zderzak?
Opublikowano
sciaganie jest strasznie proste jak kolega powyrzej napisal zaczepy idzie se kupic nie pamietam jaka cena jest pojedynczych ale uda ci sie to zrobic tylko wes se kolege i dopasujcie go idealnie zeby nie odchodzil z jednej strony bo tak nieraz jest ze jets dopasowany pozniej z jedej strony nie dolega nie jest dopasowany tak ze zycze milej roboty i napisz jaki efekt jest albo wstaw zdjecia :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Opublikowano
wstawil bym teraz zdjecia tylko problem w tym ze nie wiem jak tu wstawia sie fotki :duh: sciagnolem sobie ta ksiazke H.R ETZOLD Jeszcze nie wiem kiedy to bede robil tz demontaz tego zderzaka.tych zaczepow to musi byc sporo chyba?jeden zaczep trzyma akorat w tym miejscu jest mala szczelinka a reszta opadnieta