Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Bardzo bym prosił o pomoc przy kompletowaniu części do montażu świateł ksenonowych ORI w E90 przed liftem.Dużo informacji jest na forum ale nie ma konkretnej. Chodzi mi o wykaz elementów czyli:

1.Lampy kompletne (na co zwrócić uwagę lub zapytać sprzedawcę żeby nie kupić lampy nie kompletnej )

2.ślizgi do lamp (czy są różne do wersji ze spryskiwaczami i bez )

3.2 x spryskiwacze

4.2 x zaślepka spryskiwacza

5.zbiornik na płyn + dwie pompki

6.elementy instalacji elektrycznej (jakie)

7.Co jeszcze jeśli coś ominąłem ?

Myślę że taki wykaz elementów będzie bardzo przydatny przy zakupie używanych elementów, bo temat jest popularny.

Pozdrawiam i czekam na pomoc

• Zarejestrowani
Opublikowano

Lampy kompletne od nie kompletnych różnią się tylko żarówkami ( są albo ich nie ma) i/lub dekielkami z tyłu analogicznie są lub nie ma.

Ślizgów nie musisz kupować są takie same w wersji halogen i xenon ( wiem bo sam u siebie zmieniałem). Do kompletu jak pisałeś wyżej + kilka opcji których nie napisałeś :

-2x spryski

-2xzaslepki

-Zbiorniczek z pompkami i dodatkowe węże do sprysków

-2x czujniki poziomu na wachacze

-1x włącznik świateł xenon bez pokrętełka

- Okablowanie łączące lampy z czujnikami położenia na wachaczach.

- Programowanie na kompie w ASO lub u jakiegos magika elektroniki z kompem ;)

Ja tam załozyłem same lampy bez sprysków i poziomowania więc wymieniłem tylko lampy i poza błedem spalonej żarówki przy włączaniu autka reszta działa bardzo dobrze a spryski działaja jak działaja dlatego ich nie zakładałem ale jak chcesz miec full ori to montuj.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Witam.Bardzo bym prosił o pomoc przy kompletowaniu części do montażu świateł ksenonowych ORI w E90 przed liftem.Dużo informacji jest na forum ale nie ma konkretnej. Chodzi mi o wykaz elementów czyli:

1.Lampy kompletne (na co zwrócić uwagę lub zapytać sprzedawcę żeby nie kupić lampy nie kompletnej )

2.ślizgi do lamp (czy są różne do wersji ze spryskiwaczami i bez )

3.2 x spryskiwacze

4.2 x zaślepka spryskiwacza

5.zbiornik na płyn + dwie pompki

6.elementy instalacji elektrycznej (jakie)

7.Co jeszcze jeśli coś ominąłem ?

Myślę że taki wykaz elementów będzie bardzo przydatny przy zakupie używanych elementów, bo temat jest popularny.

Pozdrawiam i czekam na pomoc

1. LAMPY KOMPLETNE NIE SKRĘTNE Z PRZETWORNICAMI I ŻARÓWKAMI

2. ŚLIZGI IDĄ TE SAME

3. SPRYSKIWACZE + ZBIORNIK + OKABLOWANIE jeśli kupisz zestaw w aso to dostaniesz wszystko w komplecie za około 600zł

4. ZAŚLEPKI SĄ DOSTĘPNE LUZEM W ASO

5. KOMPLETNA WIĄZKA Z CZUJNIKAMI POZIOMOWANIA KOSZTUJE W ASO 700ZŁ

6. WŁĄCZNIK ŚWIATEŁ, MODUŁ PRZYPODŁOGOWY - jeśli Twojego nie da się przeprogramować

Dochodzi oczywiście programowanie całości. pozdr