Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam takie pytanie. Chce wymienić czujnik położenia wałka rozrządu. Koleś w sklepie szukając go w swoim komputerku znalazł go w dziale przeznaczonym dla 318i nie dla 318is. czy to jest możliwe ??

Opublikowano
A wiec tak. Sprawdziłem ten czujnik podchodzi do 318is oraz 318i. zamontowałem nowy czujnik założyłem również nową oryginalną sondę Bosch ponieważ długo jeździłem bez. Rezultat jest taki że podniosły się obroty na 2tys. i tak trzyma wcześniej były za niskie jakieś 550 i nie równo pracował silnik. Nadal brakuje mocy. Koledzy pomóżcie pół roku temu zrobiłem swap i od tego czasu nie mogę dojść do ładu.
Opublikowano
wysokie obroty wyeliminowane. Równo trzyma się na jakieś 800. Pozostaje sprawa braku mocy no i kiepskiej kultury pracy silnika. Ktoś ma jakieś pomysły ??
Opublikowano
zauważyłem że przy odpalonym silniku (trzęsącym się silniku) przesuwa się cięgło przy przepustnicy do którego jest przymocowana linka i wzrastają obroty. Przewinąłem jeszcze raz tą sprężynę która odciąga to cięgło z linką i problem z głowy :) teraz muszę znaleźć kogoś z dobrym komputerem do podpięcia. Może jest tutaj ktoś z okolic Piły woj. wlkp.
Opublikowano
Kolego ja mam problem z obrotami, trzymają się na 2000 tys. Jak zrobiłeś że spadły do 800 ?

Nie masz po prostu linki od gazu za bardzo naciągniętej?