Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie do Was czy po wymianie wahaczy i sworzni przednich w bmw e46 trzeba ustawiac zbierznosc i geometrie?
''Impossible is nothing''
Opublikowano

Powinno się. Ja początkowo nie ustawiałem zbieżności i kątów, i wszystko grało. Przy okazji kiedyś podjechałem na stacje i okazało się że lekkie rozbieżności są. Teoretycznie tam nie ma co i jak się rozjechać. Ale lepiej podjechać na diagnostyke, przynajmniej sprawdzić.

pzdr

Opublikowano
ok a powiedzcie mi czy wymiany wahaczy i tulei na wahaczach bede w stanie wymienic sam??? Czy raczej jest to cos skomplikowanego... :lol:
Opublikowano

Filozofii nie ma, aczkolwiek jakieś umiejętności też są wymagane. Jeżeli potrafisz zbić tuleje wahacza, odkręcić kilka śrub i masz zwinne ręce to dasz radę. Jak kolega wyżej pisze, podnośnik albo kanał to bardzo duże ułatwienie, chociaż bez tego też można to zrobić :D pozycja leżąca żaba, kobyłki i lecisz :D

Tuleje będziesz już miał założone na wahacze? Czy sam będziesz zakładał?

Opublikowano
hehe teoretycznie bede zakladal bo kupilem zestaw Meyle z wymienialnymi sworzniami ... Ale chyba zrezygnuje i pojade do jakiegos mechaniora :)