Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm! Pare tygodni temu kupilem BMW E46 325 CI cabrio. W aucie tym sa dolozne xenony...i tutaj zaczyna sie problem...gdy wlaczam swiatla, wszystko jest ok...dziaja bez zarzutu, dlugie i krotkie. Problem zaczyna sie natomiast, kiedy wlaczam swiatla postojowe.....wtedy swieci sie tylko lewy kierunkowskaz i prawy ring...nie mam pojecia dlaczego...ostatnio sam postanowilem sie troche z tym pobawic...i znalazlem na kablu...dolozana zarowke, zamontowana w plastikowej obudowie...ktora jest podlaczona przewodem do obu reflektorow....pierwszy raz spotkalem sie z czyms takim....zarowka ta jest luzem....i poprostu sobie "wisi" na tym kablu...z tego co sie zdazylem zorienotwac jest ona przepalona....pytanie: do czego sluzy ta zarowka? Czy ona tam musi tam byc i czy moze jesli ja wymienie...to wtedy problem ze swiatlami sam sie rozwiaze???

Drugim problemem jest....to, ze czasami z niewiadomych przyczyn....na desce rozdzielczej...przy wlaczonym ktorys ze kierunkowskazow....nie zapala sie wogole kontrolka informujaca, ze kierunkowskaz jest wlaczony (zielona strzalka:))....nie wiem jakos tak dziwnie sie miksuje...kierunkowskazy dzialaja...poprawnie...ale kontrolka sie nie pali...albo np sie zapali....dajmy na to kierunkowskaz w prawo...ale po wylaczeniu go, wciaz mruga....zauwazylem, ze gdy wystepuja te dziwne rzeczy, godzina na wyswietlaczy radia...sie zeruje...poprostu nie pokazuje ustawionej godziny...tylko kreski ( tak jakby zegarek byl nieustawiony)...poza tym nie dzialaja przyciski na kierownicy tzn....poziom glosnosci, zmiana stacji radiowych itd.....poza tym w tym czasie nie mozna otworzyc dachu...jest to bardzo dziwne, bo czasami wszystko dziala bez zarzutu....a czasami dzieja sie takie dziwne rzeczy....zauwazylem, ze problem ten wystepuje czesciej przy wilgotnej, mokrej pogodzie....i co jest dziwne, podczas wystapewonia tego problemu...gdy otwieram drzwi...wszystko zaczyna dzialac poprawnie...gdy je zamykam...znow dzieja sie te wszystkie dziwne rzeczy:)

Czy moze to byc spowodowane....tymi dolozonym xenonami...i np ta przepalona, dolozona zarowka....lub tez moze byc to zwiazane z czyms innym?....poza tym caly czas pala sie kontrolki przepalonych zarowek:(....bardzo prosze o pomoc, jesli ktos mial doczynienia z takim lub podobnym problemem.

Dziekuje i pozdrawiam!

Opublikowano

kolego, w beemce swieci sie kierunek swiatlem ciaglym w momencie gdy wlaczysz postojowki, a postojowka jest spalona

nie wiem jak sie podpina ringi w tych lampach, ale jesli to jest w miejsce postojowek, to sprawdz ten niedzialajacy ring

pozdrawiam