Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak zabrać się za wymianę wszystkich listw i nie uszkodzić tapicerki?

Czy macie jakiś opis demontażu listw?

Opublikowano
sa wciskane śmiało ale zarazem delikatnie podhaczyć z obu stron i powoli ciągnąc wyciągać.
Opublikowano

fajnie, dzięki.

A ta zabudowa dookoła lewarka skrzyni biegów też jest na wcisk?

I czy różni się ta obudowa automat od manual? (bo wygląda podobnie)

Opublikowano
różni się manual a automat. a ona jest chyba przykręcana kurna nie pamiętam może zaraz ktoś podpowie. a dlaczego wymieniasz.?
Opublikowano
Tą koło lewarka to tak: demontujesz skórzany kaftan wkoło lewarka i podciągasz go (jest na wcisk) i odkręcasz te śrubki co tam widzisz, kolejna śrubka pod włącznikiem (wypchniesz go od spodu) awaryjnych o ile pamiętam, jak nie masz telefonu to ostatnie śrubki pod miseczką w podłokietniku (miseczka na wcisk, przesuń ją lekko i pociągnij), jak wersja z telefonem to trzeba odkręcić śrubki wyciągając tylni nawiew.
Opublikowano

dzięki za podpowiedź

Zastanawiam się nad wymianą bo mam drewno a drewno średnio mi się podoba - aczkolwiek z beżową skórą tragedii nie ma - jak znajdę jakieś ładne czarne to może zamienię.

Opublikowano
ja u siebie nie wymienialem tylko pomalowalem farba imitujaca aluminium, efekt rewelacyjny, polecam dla tych co nie znosza drwena
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano
Podziekowania dla kolegi Luczar za sposob wymiany obudowy przy lewarku.W niedziele kupilem e 39 polifcie i miala drewno.Cale szczescie ze nie sprzedalem poprzedniej buni z czarnymi listwami.Umordowalem sie tylko z klapka od radia.W przedliftowej byla na takie okragle zabezpieczenia i jeszcze na tasme dwustronna,w nowej tylko na te zabezpieczenia sztuk 3.Dzieki wielkie