Skocz do zawartości

PILNE !!! Podtrzymanie radia- gdzie szukać podłączenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam za to "PILNE" ale sobota chce to zaraz robić :lol:

znikło mi napięcie podtrzymania funkcji radia co za tym idzie radio nie chodzi gdzie szukac drugiego końca kabelka jest to dosyć cieńki kabelek idzie w grubą wiąchę kabli nie sposób to rozplątywać gdzieś na stałe jest podłączony do "plusa" ale gdzie ??? bardzo prosze o pomoc nie chce mi sie nowego kabla do akumulatora ciągnąć :?

Opublikowano

Tak oczywiście jest OK mam wrazenie ze to jest bezpiecznik od tego czerwonego który jest głównym podłączeniem radia a podczymanie jest doprowadzeny gdzie indziej jako ciekawostkę dodam że jak połączyłęm ten kabelek do plusa to wycieraczka sie włącza

Wielka szkoda "bo jestem daleki od poprawiania producenta bmw" ale olałem ten kabelek i znalazłem plus który jest aktywny na stałe i podłączyłęm radyjko

Mam teraz inny problem radyjko chodzi ale nie jest podświetlony zegar który jest w nim może ktos wie jak powinien byc podswietlany czy on ma jakąś diode świecąca czy co ? radio SONY XR4803

Opublikowano

jedź do chłopa zajmującego sie radiami napewno taki jest. ja jak cos che zrobic to wole nie kombinować niech zrobi mi to gość co sie na tym zna i ewentualnie odpowie za cos co zepsuje

Ostatnio chciałem sam przepiąć radio zeby działało bez wlaczonego zapłonu na wsówkach radia nie dzialalo przepiecie pojechałem do niego przerobił kostke zamieniając jakieś kable działa dałem mu 5 zł i mam spokuj.