Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam taki problem ze swoim compactem z silnikiem 2.5i czyli M50B25. Ma słabe przyspieszenie, do setki wychodzi 8 sekund. Nie mogę zejść niżej... W czym może być problem? Ile 17 calowe felgi mogą dodawać mi czasu do sprintu 0-100km/h? Miałem poprzednio 325i w limuzynie na 15 calowych felgach i zszedłem nią do 6,8 sekundy. Dodam że wyczyszczona jest przepustnica, krokowiec, nowe świece, nowy filtr paliwa, nowy filtr powietrza, nowy olej, nowa guma od przepływki, wszystko oryginalne... Co jeszcze sprawdzić?

Tylko nie piszcie że ile oczekuje po 2.5i bo denerwujące są takie posty nie wnoszące nic do tematu. Wiem że powinien lepiej iść oryginalnie i tyle.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Mówiłem o wydechu ci .Czemu nie zrobisz z tym nic??
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Stary przecież gadaliśmy.Potrzebujesz cały wydech z katalizatorami od min. 323i.Weź wąż i dmuchnij w niego.Potem zagnij lekko węża i znowu dmuchnij. Zobaczysz o ile ciężej wydmuchać powietrze . Przecież ci dobrze radzę
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

6,8 sekundy ?????

pozatym niewiem czemu uwazasz ze auto jest wolne 8 sekund do 100km/h to idealnie to co w ksiazkach piszą a silnik juz nie nowy :)

Opublikowano
Tak 6,8 sekundy po wielu wielu próbach ruszyłem niemal idealnie i tyle mi dziewczyna na stoperze wyliczyła. Możesz nie wierzyć mi nie zależy ważne że ja wiem. Dobra chłopcy, będę w Week zmieniał tłumik !!! :) Powiedzcie mi jaką minimalną średnicę musi mieć rura wydechowa od kolektora aż po końcowy??

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Potrzebujesz cały układ wydechowy środkowy od 325i a końcowy od 323ti trzeba go trochę przerobić żeby połączyć z układem od 325i.
Opublikowano
Jakbym miał patrzeć wszystko jak jest w katalogu to w zime bym chodził w trampkach. A spalanie jest takie jak w katalogu? No, napewno... Muszę zejść do 7 sekund inaczej będę niezadowolony, muszę....

Pozdrawiam,

Maks