Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z was ma konto na ebay.de wie jak coś kupić , zapłacić ew. przetłumaczyć co i jak w opisie aukcji ?

Najchętniej ktoś z Krakowa co mógłby mi coś zamówić , zapłacić a ja zapłacił bym mu gotówką .

Nigdy nie zamawiałem towaru za granicą , nie wiem na jakiej zasadzie to działa itd. już nie wspomnę o barierze językowej .

Opublikowano
Ja zamawiałem podstopnicę i listwy progowe M na niemieckim ebay'u. Najlepiej wybrać płatność przez Paypal oraz przesyłkę kurierem.
Opublikowano
Ja zamawiałem podstopnicę i listwy progowe M na niemieckim ebay'u. Najlepiej wybrać płatność przez Paypal oraz przesyłkę kurierem.

Ja też polecam ten sposób, jest najbardziej bezpieczny :) a do tłumaczenia użyj przeglądarki google chrome lub google tłumacz :) mi zawsze pomaga!!!

Opublikowano
Nie było problemu. Paypal ma program chroniący kupujących. Poza tym polecam komunikować się jednak po niemiecku, bo gdy pisałem w sprawie "M door sills" nie było odzewu, natomiast w sprawie "M einstiegleisten" odpisali od razu :)
Opublikowano

Aha

Matii oczywiście ze części do jedynki , mam upatrzoną jedną aukcje u nas w polsce jest to dosyć drogie ( a nawet bardzo drogie ) dlatego szukam za granicą . Gdyby to była kwota 10 euro czy 50 to bym się nie martwił ale tutaj już kwota jest spora.

Opublikowano

jak założysz konto na ebay'u i przy zalogowaniu w treści aukcji będziesz widział czy prześlą ci to do polski, osobiście dwie rzeczy kupowałem u jednego gościa

http://myworld.ebay.pl/autohauskellnererfurtgmbh

sprzedaje częsci ori, nowe ... cenowo jest zdecydowanie tańszy niż polskie ASO